Mozaik
CHEERLEADING KLUB MA&KO VINKOVCI

Plesalo više od 150 plesačica
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Puno osmijeha i veselja ispunilo je sportsku dvoranu Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima za vrijeme desete Zimske produkcije Cheerleading kluba Ma&Ko Vinkovci.

Svake godine taj klub pripremi nešto posebno, a tako je bilo i ove godine kada je plesalo više od 150 plesačica u 20 koreografija u uzrastu od 4 do 18 godina.

- Ponosni smo što je i ove godine bilo prepuno. Jednostavno kad imate tako ispunjenu dvoranu i kad dobijete veliki pljesak za sve izvedbe, to je za nas velika nagrada za uloženi trud i rad. Veseli nas spoznaja da se sve veći broj djece bavi sportom i s radošću dolaze na treninge. Takav je rad s najmlađim uzrastima neprocjenjivo važan za daljnji psihofizički razvoj djece i bila bi velika šteta takvo što ne podržati. Započeli smo sa dvadesetero djece, a sad se ta brojka popela na 180 djevojčica. Uz to je sve veća zainteresiranost za dolazak u naš klub - istaknula je Sara Pajvančić, trenerica u klubu.

Plesna radionica Ma&Ko osnovana je ožujku 2008. godine, a u prosincu 2015. godine službeno mijenja ime u Cheerleading klub Ma&Ko. Klub je od osnutka vođen pedagoškim vodstvom Antonije Škegro, profesorice mentorice tjelesne i zdravstvene kulture, i trenerice Sare Pajvančić, koje sudjeluju na mnogim edukativnim plesnim susretima radi odgajanja djece i mladeži plesom, poticanjem dječje mašte, kreativnosti, samopouzdanja, pozitivnog međuljudskog odnosa, tolerancije i ljubavi za plesom. Uz trenericu Saru, s djecom vrijedno radi i pedagoški usmjerava trener Ivan Jukić.

Već desetu godinu Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci posebnu pažnju usmjerava radu s najmlađim uzrastima i u tu svrhu organizira plesnu edukaciju. Mlađe dobne skupine imaju nastupe dva puta godišnje, dok starije dobne skupine odlaze na mnoge nastupe u gradu i izvan njega te na državna i europska natjecanja, gdje ostvaruju odlične rezultate. U 2014. godini pridružuju im se djeca iz Ivankova. U Zagrebu je 2017. osnovan Cheerleading klub Zagi Zagreb, gdje s djecom vrijedno rade Anja Dobranić, Lana Bene, Tea Kozjak.

Na kraju recimo da Cheerleading klub Ma&Ko Vinkovci imao puno zapaženih nastupa na mnogim manifestacijama i natjecanjima gdje god su nastupili.

Mario KOKAJ

Započeli smo sa dvadesetero djece, a sad se ta brojka popela na 180 djevojčica

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UREĐENI NOVI OBRAMBENI TUNELI DUGI 14 KILOMETARA

Osječani prošetali stopama
Franje i Josipa Jelačića

2

NASTAVAK LJUBAVNE PRIČE

Malena je zaklepetala - rodan se vratio kući

3

SLAVONSKI MOTIVI RUŽE ŠARLIJE IZ GRADA NA BOSUTU

Bočice za šljivovicu pričaju o Slavoniji