Mozaik
NORVEŽANE ČEKA OGRANIČEN JELOVNIK U PYEONGCHANGU

Umjesto naručenih 1500, stigao račun za 15.000 jaja
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Sendviči s jajima, slanina s jajima, salata od jaja, jaja s tostom, kajgana ili pečena jaja - takav prilično ograničen jelovnik mogli bi imati Norvežani na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu nakon što su primili račun za 15.000 jaja, umjesto za 1500, koliko su željeli. Šef norveškog izaslanstva Tore Ovrebo pokušava smisliti što napraviti s tolikim jajima, ali ne isključuje mogućnost da se sva pojedu. Norveška reprezentacija u Pyeongchangu ima 121 člana, što sportaša, što službenih osoba, i svi bi mogli dobiti dosta proteina jer proizlazi da svakom članu pripadaju 124 jaja.

- S jajima se dogodio nesporazum, ne treba nam ih toliko, radi se o jednoj nuli više u narudžbi, od 1500 je nastalo 15.000 - kazao je Ovrebo. "Vjerojatno ćemo ih iskoristiti, pretpostavljam, možda će ih ljudi od kojih smo ih nabavili uzeti natrag, ne znam. Nije to velik problem." Ovrebo je dodao da je važno uživati na Olimpijskim igrama, kao i u borbi za medalje. "Cilj je zabavljati se i biti dobar prijatelj kada se budemo vraćali kao što smo bili kada smo došli. U međuvremenu, nadamo se da ćemo osvojiti 30 medalja.

I dok su prijateljstvo i zabava cilj, nisu uvijek mogući u natjecateljskom svijetu olimpijskog sporta. Uostalom, omlet nije moguće napraviti a da se ne razbiju jaja.H

124

jaja sada ima na raspolaganju svaki od 121 člana olimpijske delegacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UREĐENI NOVI OBRAMBENI TUNELI DUGI 14 KILOMETARA

Osječani prošetali stopama
Franje i Josipa Jelačića

2

NASTAVAK LJUBAVNE PRIČE

Malena je zaklepetala - rodan se vratio kući

3

SLAVONSKI MOTIVI RUŽE ŠARLIJE IZ GRADA NA BOSUTU

Bočice za šljivovicu pričaju o Slavoniji