Sport
PRIPREME U TURSKOJ

Novaković 60 dana u Antaliji
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Najbolji hrvatski kajakaš i velika nada hrvatskog sporta Brođanin Antun Novaković nalazi se na pripremama u Turskoj, u gradu Antaliji. Član brodskog Olimpika u Turskoj će boraviti čak 60 dana, a zajedno s njim na pripremama boravi i njegov trener Miroslav Lipovac.

Antun je u dosadašnjem dijelu priprema odradio sve zacrtano te će u Turskoj nastaviti svoj put prema još većim dosezima u novoj sezoni gdje ga očekuje mnoštvo natjecanja, između ostaloga i nastup na Mediteranskim igrama, te nastupi na Svjetskom i Europskom seniorskom prvenstvu. No, sva natjecanja u 2018. godini bit će samo odlična provjera pred možda i najvažniju sezonu njegove karijere. Naime, iduće godine, koja je predolimpijska godina, u mađarskom Szegedu bit će kvalifikacije za Olimpijske igre, a cilj u ovom ciklusu bit će nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na pripremama u Turskoj Antaliji Novaković će ponovno trenirati s reprezentacijom Srbije koju čini čak 30 sportaša koji rade pod nadzorom pet trenera. Treninzi se odrađuju tri puta na dan u ukupnom trajanju šest do sedam sati rada. Antun je inače pripreme za novu sezonu počeo još 15. listopada prošle godine, a često je trenirao u Zagrebu s još dva vrhunska hrvatska sportaša veslačem Damirom Martinom i skijašem Natkom Zrnčićem Dimom. Kako se radi o hrvatskim olimpijcima jer je Martin osvajač srebrne medalje iz Rio de Janeira, dok će Natko danas ponijeti hrvatsku zastavu na ZOI, njihovo iskustvo bi mu mogli koristiti. K.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana