Sport
PRIPREME U TURSKOJ

Novaković 60 dana u Antaliji
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Najbolji hrvatski kajakaš i velika nada hrvatskog sporta Brođanin Antun Novaković nalazi se na pripremama u Turskoj, u gradu Antaliji. Član brodskog Olimpika u Turskoj će boraviti čak 60 dana, a zajedno s njim na pripremama boravi i njegov trener Miroslav Lipovac.

Antun je u dosadašnjem dijelu priprema odradio sve zacrtano te će u Turskoj nastaviti svoj put prema još većim dosezima u novoj sezoni gdje ga očekuje mnoštvo natjecanja, između ostaloga i nastup na Mediteranskim igrama, te nastupi na Svjetskom i Europskom seniorskom prvenstvu. No, sva natjecanja u 2018. godini bit će samo odlična provjera pred možda i najvažniju sezonu njegove karijere. Naime, iduće godine, koja je predolimpijska godina, u mađarskom Szegedu bit će kvalifikacije za Olimpijske igre, a cilj u ovom ciklusu bit će nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na pripremama u Turskoj Antaliji Novaković će ponovno trenirati s reprezentacijom Srbije koju čini čak 30 sportaša koji rade pod nadzorom pet trenera. Treninzi se odrađuju tri puta na dan u ukupnom trajanju šest do sedam sati rada. Antun je inače pripreme za novu sezonu počeo još 15. listopada prošle godine, a često je trenirao u Zagrebu s još dva vrhunska hrvatska sportaša veslačem Damirom Martinom i skijašem Natkom Zrnčićem Dimom. Kako se radi o hrvatskim olimpijcima jer je Martin osvajač srebrne medalje iz Rio de Janeira, dok će Natko danas ponijeti hrvatsku zastavu na ZOI, njihovo iskustvo bi mu mogli koristiti. K.L.