Sport
VINKOVAČKA POVEZNCA S HAJDUKOM

Nekada “bili”, danas “nebeskoplavi”: Sportski direktor, trener, kapetan...
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Tradicija kaže da je bilo igrača Cibalie, a prije i Dinama, koji vuku neke poveznice s Hajdukom i koji su nosili dresove obaju klubova. Ništa drukčija situacija nije i danas. Čak se možda u ovom trenutku, uoči nedjeljnog susreta dvaju klubova, može reći da nikada nije bilo više poveznica Cibalije i Hajduka. Trenutno u seniorskoj momčadi Cibalije trenira pet igrača koji vuku poveznicu s Hajdukom. Na klupi uz to sjedi Mladen Bartolović, koji je igrao u Hajduku, a trag u splitskom klubu ostavio je i sportski direktor Cibalije, Nuštarac Vladimir Balić.

U nedjelju će, najvjerojatnije, ako se nešto veće ne dogodi, u početnom sastavu Cibalije protiv Hajduka istrčati Špiro Peričić i Josip Tomašević, Peričić na poziciji stopera, a Tomašević će vjerojatno biti na lijevom boku ili u veznoj liniji. Obojica su igrala u mlađim uzrastima Hajduka, ne dočekavši priliku da zaigraju u seniorskoj momčadi. Već duže u Vinkovcima igra Frane Vitaić, kapetan Cibalije, koji je također svoju nogometnu karijeru počeo u Hajduku, a na posudbu u Cibaliju iz Hajduka došao je Frane Vojković, koji se, na žalost, teže ozlijedio na turniru u Vukovaru i momčadi se priključio tek nakon povratka iz Medulina. Za očekivati je da bi mogao konkurirati za momčad za nekoliko tjedana, jer nije prošao kompletne pripreme s ostalim igračima. Posljednji koji su pristigli u redove Cibalije a prošli su Hajdukovu školu nogometa su Hrvoje Čubić i Ivan Krstulović-Opara. Čubić je vratar, trenutno treći u nizu, ali perspektiva postoji, pa bi se mogao uskoro uključiti u borbu i za prvog vratara Cibalije. Krstulović-Opara igra na poziciji desnog bočnog i trenutno je alternativa Marku Karamarku. Spomenuli smo sportskog direktora Vladimira Balića, koji je s Hajdukom osvojio titulu prvaka države i ostavio dubok trag u Hajduku, kao i Mladen Bartolović, koji je možda svoje najbolje partije prikazivao baš u dresu Hajduka.

Poznato je kako upravo nekadašnji igrači u želji za dokazivanjem upravo najbolje partije pružaju protiv bivšeg kluba. Osjetila je to često i Cibalia. Možda se i ovaj put sjetimo uzrečice: Tko će kome, ako ne svoj svome. A. Grgić

KOPIĆ BIO NA KLUPI CIBALIJE

Kada već spominjemo poveznice Hajduka i Cibalije, onda se treba sjetiti i Željka Kopića. Aktualni trener Hajduka prije šest godina neko je vrijeme proveo i na klupi Cibalije.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike