Crna kronika
NA RASKRIŽJU GUNDULIĆEVE I ŽUPANIJSKE ULICE

Zbog sudara tramvaji su stajali sat vremena
Objavljeno 9. veljače, 2018.
Za sada nije jasno tko nije poštovao prednost prolaska pa se traže očevidci

OSIJEK -

Prometna nesreća koja se dogodila u četvrtak ujutro na križanju Županijske i Gundulićeve ulice u širem središtu Osijeka nakratko je izazvala prometni kolaps na cesti. I dok su se automobili još nekako probijali uz asistenciju prometnih policajaca, tramvajski je promet bio prekinut više od sat vremena.

U sudaru koji se dogodio oko 8.20 sati sudjelovali su BMW serije 3 županjskih registracija i Citroen Xsara osječkih registracijskih oznaka. Kako doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske, nesreća se dogodila kada se 46-godišnji vozač BMW-a kretao Županijskom ulicom od juga prema sjeveru (prema centru), kada je u njegov bočni dio prednjim dijelom vozila udario Citroen. Vozač Citroena kretao se Gundulićevom ulicom od istoka prema zapadu.

Od siline sudara Citroen je završio na nogostupu na raskrižju Županijske i Gundulićeve ulice, dok se BMW zaustavio na tramvajskoj pruzi. Iako je na mjesto prometne nesreće stigla i ekipa Hitne pomoći, srećom, nitko nije prevezen u bolnicu.

Iako je policija obavila očevid na mjestu sudara, za sada ipak nije potpuno jasno tko je kome oduzeo prednost prolaska i zašto, odnosno tko je prošao kroz crveno svjetlo u raskrižju. Policija stoga moli građane za pomoć.

- Radi rasvjetljavanja događaja, molimo očevidce ove prometne nesreće da se osobno jave u Postaju prometne policije Osijek ili na broj telefona 031/237-112 – mole iz policije. U vrijeme očevida, od 8.28 do 9.40 sati, u prekidu je bio tramvajski promet na relaciji Trg Ante Starčevića - Bikara. S obzirom na mokre i skliske kolnike, kakvi će prema najavama biti i idućih dana, iz policije pozivaju vozače na oprez. U srijedu i prvim satima četvrtka pet se prometnih nesreća dogodilo na području Osijeka, dvije na području Đakova, a jedna na području Belišća.

Prema prometnoj prognozi Hrvatskog autokluba za petak, na cestama u unutrašnjosti ponegdje je moguća kratkotrajna magla. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. “Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme”, poručuju ih HAK-a.

Sandra LACIĆ
Dva sudara u pet minuta

Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u razmaku od pet minuta u srijedu u Požegi. Prva se nesreća dogodila oko 19.10 sati na raskrižju Osječke i Ulice kralja Zvonimira. Ondje je 23-godišnji vozač Opela oduzeo prednost prolaska 35-godišnjoj vozačici Hyundaija koja se kretala iz suprotnog smjera, te zadržavala svoj smjer kretanja. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropuštanja vozila. Pet minuta kasnije, oko 19.15 sati, dogodio se sudar u požeškoj Ulici Miroslava Kraljevića. Taj sudar dogodio se kada je 33-godišnji vozač automobilom Subaru, zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, udario prednjim dijelom u stražnji dio zaustavljenog Audija kojim je upravljao 48-godišnjak.

očevid

UZROCI NESREĆE SE JOŠ UTVRĐUJU

Zbog mokrih kolnika pazite na brzinu vozila

Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike