Osijek
NOVI PROJEKT OPĆINE ERNESTINOVO

Žele označiti sve turističke lokacije
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Na području općine Ernestinovo od povratka nakon Domovinskog rata, mirnom reintegracijom, tog tada privremeno okupiranog teritorija Republike Hrvatske, mnogo se radilo. I to ne samo na obnovi kuća i temeljne komunalne infrastrukture nego i na društvenoj nadgradnji.

Naime, ta je općina, odnosno konkretno Ernestinovo, poznata kao središte kiparske kulture i kao takva privlači svake godine tisuće onih koji žele posjetiti Međunarodnu kiparsku koloniju ljeti ili, pak, u ostatku godine skulpture izložene u Parku skulptura. No, to nije jedina turistička ponuda u općini jer je razvijen, također, i lovni i ribolovni turizam.

Sada, kada je formirana i ustaljena turistička ponuda, u suradnji s Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije, želi se signalizacijom naznačiti sve turističke lokacije. Stoga, općinska uprava prijavila je na natječaj projekt “Postavljanje turističke signalizacije na području općine Ernestinovo”, odnosno smeđe signalizacije. Ako projekt bude odobren, obilježit će se svi ugostiteljsko-smještajni kapaciteti, kao i sadržaji vezani uz Kiparsku koloniju i ostale društvene djelatnosti te javne ustanove.

Kako doznajemo, projekt je ukupne vrijednosti 30.850 kuna, a Općina Ernestinovo iz vlastita će proračuna izdvojiti 6170 kuna te platiti troškove projekta turističke signalizacije u iznosu od 10.000 kuna. Traženi iznos potpore od Hrvatske turističke zajednice iznosi 24.680 kuna. D. Pejić

Ako projekt bude odobren, obilježit će se svi smještajni kapaciteti, kao i Kiparska kolonija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBJAVLJEN POPIS NAJBOLJIH UČITELJA, NASTAVNIKA I SURADNIKA

U zvanje mentora i savjetnika promovirano je i devetnaest osječkih učitelja i nastavnika

2

OSJEČANI LJUTI NA ŠALTERSKE SLUŽBENIKE JEDNE BANKE

Nema bankovne transakcije bez potpisa marketinške suglasnosti?!

3

VRHUNAC SEZONE RESPIRATORNIH INFEKCIJA

Čekaonice krcate, većina
pacijenata boluje od viroze

oglas