Osijek
POSJETI U KBC-U I DALJE ZABRANJENI

Na “zarazni” dolaze zbog komplikacija gripe
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Dobre vijesti stižu iz Klinike za infektologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek, gdje se, kako doznajemo od predstojnice, prof. prim. dr. sc. Ljiljane Perić, broj oboljelih od gripe polako smanjuje. Iako to još uvijek nije značajan broj, točnije broj bolesnika smanjen je za deset do 15 posto, očekuje se da će ova zarazna bolest potrajati još samo neko vrijeme.

- Bolesnici koji nam se javljaju uglavnom su oni koji su kod kuće preležali gripu, nakon čega su imali određene komplikacije. To se odnosi na sekundarne bakterijske infekcije uha, sinusa i pluća, što se događa nakon što se gripa 'vuče' duže vrijeme. Ipak, možemo reći kako smo u tzv. mirnoj fazi, bar kad su u pitanju posljednja dva dana – poručuje dr. Perić.

Međutim, dok se god ne isključi mogućnost prijenosa gripe, posjete u svim ustrojstvenim jedinicama KBC-a Osijek zabranjene su. Podsjetimo, bolničko ih je Ranateljstvo zabranilo 25. veljače, nakon što je od gripe oboljelo nekoliko hospitaliziranih bolesnika. Zabrana je posjeta i dalje na snazi, no to ne znači da je zabranjeno donijeti osobne stvari pacijentu. Naime, svatko tko ima potrebe odjelnoj sestri može ostaviti osobne stvari poput pidžame i higijenskih potrepština za pacijenta koje će mu bolničko osoblje potom uručiti. M. Mihelić

Možda ste propustili...

RAZNOVRSNA PONUDA NA OSJEČKOJ AUTOTRŽNICI

"Borba za opstanak" uz cjenkanje i ugodno druženje

VLADISLAVCI POTIČU DOSELJAVANJE

Za gradnju kuće i do 15.000 kuna potpore

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠTEĆENJA NA NEDAVNO OBNOVLJENOJ FASADI

Završetak obnove bivše Ugo-škole tek nagodinu

2

OD 16. KOLOVOZA FINALNA SNIŽENJA

Najveće gužve "lovaca na popuste" očekuju se u subotu i nedjelju

3

PROJEKT OMILJENOG OSJEČKOG PČELARA IPAK ĆE ZAŽIVJETI?

Stojanović: Želimo da učenici kušaju medeni maslac Milana Kramera

oglas