Regija
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Oporba protiv “protokolarnog” izvješća
Objavljeno 9. veljače, 2018.

VINKOVCI - Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine vukovarsko-srijemske izvješće o radu za 2017. podnio je župan Božo Galić.

- Zadovoljan sam aktivnostima i onim što su učinili Ured župana sa suradnicima, ali i svi odjeli, tu prije svega mislim na izradu strategije razvoja Županije i završetak koordinacije razvojnih agencija. Pripremljeno je jako puno projekata. U realizaciji su projekti vrijedni milijardu i 600 milijuna kuna, od kojih je milijardu i 200 milijuna kuna nepovratnih sredstava. To je dokaz da smo u protekloj godini napravili puno toga u pripremi i realizaciji, da ove godine eksplodira u realizaciji projekata. To će sigurno donijeti nova radna mjesta, pomaci su već sada vidljivi. Očekujemo da Zakon o šumama donese nove odredbe, a to je da se osigura dovoljno sirovine za naše proizvođače, želimo da se ono što se ovdje siječe, ovdje i preradi. U dijelu poljoprivrede zasigurno je najznačajnije da se osniva Agrocentar kako krovni klaster koji će pomagati u proizvodnji kako bi poljoprivredu okrenuli u pravom smjeru - rekao je, između ostalog, Božo Galić.

Oporbeni vijećnici Mosta, Živog zida i SDP-a bili su protiv županova izvješća smatrajući da je više protokolaran nego što govori o napretku u gospodarstvu i zaustavljanju iseljavanja. Župan Galić odgovorio je da će jedna od sljedećih sjednica Županijske skupštine biti tematska, posvećena upravo iseljavanju iz županije. Županovo izvješće prihvaćeno je s 24 glasa “za”, 12 “protiv” i 2 suzdržana.

O financiranju prijevoza studenata s područja županije župan Galić je rekao:

- To moramo dobro analizirati jer imamo studente po cijeloj Hrvatskoj. O tome se može pričati u sljedećem proračunu, nakon procjene je li bolje stipendirati studente i subvencionirati stanarine. Mario Kokaj

Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike