Regija
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Oporba protiv “protokolarnog” izvješća
Objavljeno 9. veljače, 2018.

VINKOVCI - Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine vukovarsko-srijemske izvješće o radu za 2017. podnio je župan Božo Galić.

- Zadovoljan sam aktivnostima i onim što su učinili Ured župana sa suradnicima, ali i svi odjeli, tu prije svega mislim na izradu strategije razvoja Županije i završetak koordinacije razvojnih agencija. Pripremljeno je jako puno projekata. U realizaciji su projekti vrijedni milijardu i 600 milijuna kuna, od kojih je milijardu i 200 milijuna kuna nepovratnih sredstava. To je dokaz da smo u protekloj godini napravili puno toga u pripremi i realizaciji, da ove godine eksplodira u realizaciji projekata. To će sigurno donijeti nova radna mjesta, pomaci su već sada vidljivi. Očekujemo da Zakon o šumama donese nove odredbe, a to je da se osigura dovoljno sirovine za naše proizvođače, želimo da se ono što se ovdje siječe, ovdje i preradi. U dijelu poljoprivrede zasigurno je najznačajnije da se osniva Agrocentar kako krovni klaster koji će pomagati u proizvodnji kako bi poljoprivredu okrenuli u pravom smjeru - rekao je, između ostalog, Božo Galić.

Oporbeni vijećnici Mosta, Živog zida i SDP-a bili su protiv županova izvješća smatrajući da je više protokolaran nego što govori o napretku u gospodarstvu i zaustavljanju iseljavanja. Župan Galić odgovorio je da će jedna od sljedećih sjednica Županijske skupštine biti tematska, posvećena upravo iseljavanju iz županije. Županovo izvješće prihvaćeno je s 24 glasa “za”, 12 “protiv” i 2 suzdržana.

O financiranju prijevoza studenata s područja županije župan Galić je rekao:

- To moramo dobro analizirati jer imamo studente po cijeloj Hrvatskoj. O tome se može pričati u sljedećem proračunu, nakon procjene je li bolje stipendirati studente i subvencionirati stanarine. Mario Kokaj

Možda ste propustili...

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO “SVETI ROK”

Objavljen Godišnjak Zavoda za 2018. godinu

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ISTJEČE 15. VELJAČE

Otvoreni javni pozivi za našičke udruge

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LOGORAŠI VUKOVARA RADE POPIS IZ 1991. GODINE

Imena 183 branitelja Mitnice koji su se predali s oružjem

2

ŽUPANIJSKA CESTA POSTALA DRŽAVNA

Kolodvorska bez prometa, šetnica u središtu Miholjca

3

PRODAJA NEKRETNINA NA ISTOKU

Županja najskuplja,
Vukovar najjeftiniji