Regija
ZIMSKA ZABAVA U SEONI

Na plesnom podiju 140 umirovljenika
Objavljeno 8. veljače, 2018.

SEONA - Njih 140 pokazalo je da su, iako su u mirovini, u najboljim godinama što se plesa, pjesme i dobrog raspoloženja tiče. I ne samo pokazali nego se i cijelu zabavu iznova dokazivali na plesnom podiju, koji je bio krcat. Naime, u društvenom domu u Seoni, u organizaciji Brace – ugostiteljskog obrta iz Seone, održana je tradicionalna Zimska zabava za umirovljenike iz Đurđenovca, a na kojoj su bili i njihovi prijatelji i gosti iz Podgorača te Zdenaca i Orahovice, iz susjedne Virovitičko-podravske županije.

- Ljudi dođu, zabave se, druže, plešu... Nisu svi umirovljenici, neki su u pratnji supruge ili supruga umirovljenika. Ove me godine posebno veseli što se odazvao velik broj umirovljenika iz Podgorača – rekao je Goran Cvijetović, čiji ugostiteljski obrt već sedam godina za đurđenovačke umirovljenike i njihove goste organizira zabavu te za njih neumorno radi.

- Ništa mi nije teško jer svatko tko se bavi nekim poslom, prije svega taj posao mora voljeti. A u radu s umirovljenicima uživam - kaže Cvijetović, koji svake godine organizira i tombolu, od koje prihod ide u humanitarne svrhe.

Veseli i neumorni umirovljenici nisu odlazili s plesnog podija, koji je bio premalen za sve plesače. Zabave u Seoni, ali i drugim mjestima u Osječko-baranjskoj i Virovitičko-podravskoj županiji, ne propuštaju Danica Horvat iz Pribiševaca i njezin plesač Mato Pavoković iz Zdenaca, prema vlastitim riječima, veliki ljubitelji dobrog društva, plesa i svega što uz to ide, koje sam zatekla, bolje rečeno, izvukla, s plesnog podija.

- Prekrasna zabava. Volim ples i pjesmu. Pjevam u našoj crkvi u Pribiševcima. Živim za zabave i ništa ne propuštam – rekla je Danica.

Zabavu su pohodili i članovi Gradske udruge umirovljenika Našice, Podružnice Podgorač.

- Pozvani smo drugu godinu zaredom na zabavu i lijepo se družimo. Fešta je prava i odlična uvertira za predstojeću Valentinovsku zabavu, koja će biti 13. veljače u Našicama - kazala je Suzana Đanić, predsjednica podgoračke podružnice umirovljenika, koja zajedno sa svojim članovima nije odlazila s plesnog podija.

A plesači su osim umijeća demonstrirali i zavidnu kondiciju pa se nakon kratkih stanki u nastupu glazbenog sastava podij odmah iznova popunjavao parovima. Inače, za dobro raspoloženje pobrinuo se TS Kontra pod vodstvom Ivice Bušljete. Snježana Fridl

GODINE SU DA SE BROJE, A ŽIVOT DA SE ŽIVI

- Ma ovo je divota, nemam riječi kad vidim sve ove ljude, kako su veseli, kako se dobro zabavljaju. Puni su života iako su u penziji. Puno mlađi od nas mogli bi se sakriti pred nama. Od početka do kraja zabave plešem, a drži me pjesma “Svega će biti, a nas neće”. Prema tome, treba iskoristiti život. Godine su da se broje, a život da se živi – kaže veseli Mato Pavoković.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LOGORAŠI VUKOVARA RADE POPIS IZ 1991. GODINE

Imena 183 branitelja Mitnice koji su se predali s oružjem

2

ŽUPANIJSKA CESTA POSTALA DRŽAVNA

Kolodvorska bez prometa, šetnica u središtu Miholjca

3

UPRAVA SDFŽ-A PISALA RADNICIMA:

Neoporeziva nagrada za prisutnost na radu