Regija
IVAN PENAVA SE POHVALIO:

Ekspanzija turizma u Vukovaru
Objavljeno 8. veljače, 2018.

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo kako su prošlu godinu obilježili odlični rezultati u turizmu. Naglasio je kako je broj dolazaka u grad povećan za 37 posto, odnosno da je u 2016. godini bilo 34.917 posjetitelja, a u prošloj 47.849 turista.

“U broju noćenja povećanje je još značajnije. U 2016. je evidentirano kroz sustav eVisitor 47.504 noćenja, dok ih je u prošloj bilo 70.621, što je povećanje od čak 48 posto. Otvoreno je osam novih smještajnih objekata sa 188 ležajeva. Što se tiče Lučke uprave Vukovar, u 2016. godini pristala su 224 kruzera s 27.122 putnika, a u prošloj je godini bilo 205 pristajanja kruzera s 27.162 putnika. Najave za ovu godinu govore kako ćemo imati pristajanje 221 broda”, rekao je Penava i podsjetio kako je nedavno potpisan sporazum o suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, s obzirom na to da se očekuje ekspanzija turizma u Vukovaru na godišnjoj razini od 15 do 20 posto. Naveo je i kako je grad u kratkom roku dobio dva reprezentativna muzeja, što bi također trebalo privući brojne turiste.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić istaknula je kako Vukovar postaje odredište kulturnog turizma na kontitentu.

- Identificirali smo probleme koje imamo i radimo na njihovu rješavanju. Ponosni smo na sve nagrade koje Vukovarci osvajaju, a javno i privatno partnerstvo jača. Kao lokalna uprava možemo puno napraviti u smislu stvaranja uvjeta i pripreme projekata koji će poticati lokalno stanovništvo kroz edukaciju i obrazovanje da se bavi turizmom. Očekujemo i da će Arheološki park Vučedol biti pokretač razvoja i jedan od glavnih motiva dolaska turista - navela je Sekulić te dodala kako postoji niz projekata koji će Vukovar pozicionirati na turističkoj karti Hrvatske, a stavljanjem u funkciju hotela Dunav stvorit će se uvjeti i za kongresni turizam. D. Korpoš

221

brod, prema najavama, ove bi godine trebao pristati u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana