Regija
IVAN PENAVA SE POHVALIO:

Ekspanzija turizma u Vukovaru
Objavljeno 8. veljače, 2018.

VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo kako su prošlu godinu obilježili odlični rezultati u turizmu. Naglasio je kako je broj dolazaka u grad povećan za 37 posto, odnosno da je u 2016. godini bilo 34.917 posjetitelja, a u prošloj 47.849 turista.

“U broju noćenja povećanje je još značajnije. U 2016. je evidentirano kroz sustav eVisitor 47.504 noćenja, dok ih je u prošloj bilo 70.621, što je povećanje od čak 48 posto. Otvoreno je osam novih smještajnih objekata sa 188 ležajeva. Što se tiče Lučke uprave Vukovar, u 2016. godini pristala su 224 kruzera s 27.122 putnika, a u prošloj je godini bilo 205 pristajanja kruzera s 27.162 putnika. Najave za ovu godinu govore kako ćemo imati pristajanje 221 broda”, rekao je Penava i podsjetio kako je nedavno potpisan sporazum o suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, s obzirom na to da se očekuje ekspanzija turizma u Vukovaru na godišnjoj razini od 15 do 20 posto. Naveo je i kako je grad u kratkom roku dobio dva reprezentativna muzeja, što bi također trebalo privući brojne turiste.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić istaknula je kako Vukovar postaje odredište kulturnog turizma na kontitentu.

- Identificirali smo probleme koje imamo i radimo na njihovu rješavanju. Ponosni smo na sve nagrade koje Vukovarci osvajaju, a javno i privatno partnerstvo jača. Kao lokalna uprava možemo puno napraviti u smislu stvaranja uvjeta i pripreme projekata koji će poticati lokalno stanovništvo kroz edukaciju i obrazovanje da se bavi turizmom. Očekujemo i da će Arheološki park Vučedol biti pokretač razvoja i jedan od glavnih motiva dolaska turista - navela je Sekulić te dodala kako postoji niz projekata koji će Vukovar pozicionirati na turističkoj karti Hrvatske, a stavljanjem u funkciju hotela Dunav stvorit će se uvjeti i za kongresni turizam. D. Korpoš

221

brod, prema najavama, ove bi godine trebao pristati u Vukovaru

Možda ste propustili...

OBILJEŽAVANJE 4. OBLJETNICE

Županjci se prisjećaju obrane od poplave

VINKOVCI IZDVOJILI 1,5 MILIJUNA KUNA

Svim osnovcima besplatni udžbenici

TRADICIONALNO DRUŽENJE

Papirničari evocirali zlatne godine

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NESVAKIDAŠNJI POTEZ UDRUGE INVALIDA RADA

Dugove za drva će utjerivati ovrhom!

2

U ŽUPNOJ CRKVI SV. JOSIPA

Misa za preminulu djecu

3

POKAZNA VJEŽBA

130 godina društva DVD Našice