Regija
MJEŠTANI ČAĐAVICE BEZ BANKE

Bankomat umjesto poslovnice
Objavljeno 9. veljače, 2018.

ČAĐAVICA - Od 1. veljače zatvorena je poslovnica Slatinske banke u Čađavici, pa su u povodu toga član Uprave banke Elvis Mališ i direktorica Odjela razvoja proizvoda i marketinga Tina Živković u Čađavici posjetili općinsku upravu i načelnika Mirka Rončevića.

– Nastavljamo našu dugogodišnju suradnju jer Općina Čađavica klijent je banke od svog osnutka. Dogovor je da će banka u Čađavici postaviti bankomat u prostoru prodavaonice NTL-a, kako bi naši mještani mogli podizati gotovinu s računa - pojasnio je načelnik Rončević.

Režijske troškove mještani će moći plaćati u pošti, a najavljuje se i mogućnost takvih plaćanja na blagajni NTL-a. Sve ostale bankarske poslove morat će obavljati u Slatini.

– Malo nam je teško što su domaćinstva sa starijim ukućanima ostala bez mogućnosti plaćanja računa kako su to godinama navikuli, ali Uprava banke ocijenila je da poslovnica u Čađavici zbog cijene rada i troškova održavanja nije isplativa i da posluje s gubitkom, pa prelazi na moderniji, suvremeniji način poslovanja.

Većina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava već radi s pomoću internet-bankarstva, a stariji dio populacije morat će se priviknuti na korištenje bankomata i snalaziti se na druge načine.

Predstavnici Slatinske banke donirali su Općini kao dugogodišnjem klijentu 10.000 kuna, a namjenu te donacije svojom odlukom utvrdit će Općinsko vijeće. Očekuje se da će to biti uređenje dječjih igrališta ili pomoć radu udruga na području općine. P. Žarković

Možda ste propustili...

JEDNA OD NAJUSPJEŠNIJIH U HRVATSKOJ

Deset godina Razvojne agencije VIDR-a

ZAKLADA “NOVO SUTRA” ZA SLAVONIJU

Stipendije i projektne donacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JEDANAEST GODINA OD POVRATKA LIPICANACA

Nagodinu počinje gradnja suvremene eregle u Lipiku

2

AGLOMERACIJA: RAČUNI RASTU ZA 6 KUNA

Đakovački vodovod udjel namiče prodajom prostora bivše Energe

3

RECIKLAŽNO DVORIŠTE U ZONI RADI DVIJE GODINE

Građani će morati smanjiti otpad za 50 posto