Tehno
IZ SUSTAVA E-GRAĐANI

Pristup na online tečajeve Srca
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Uslugama u sustavu e-Građani mogu pristupati svi registrirani korisnici koji posjeduju elektroničku vjerodajnicu.

Uz velik broj drugih usluga kojima se već može pristupati preko sustava e-Građani, svi građani koji ga rabe, brzo i jednostavno mogu pristupati sustavu za e-učenje Srca (http://lms.srce.hr) i samostalno učiti s pomoću online tečajeva Srca. U širokoj ponudi besplatnih tečajeva iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija polaznici se mogu upoznati ili proširiti svoja znanja o uporabi računala i uredskih alata (Word, Excel, PowerPoint i Access) te drugim područjima, kao što su e-učenje, Linux, Creative Commons licence, IT sigurnost ili programski jezik R, a popis se tečajeva neprestano dopunjuje novim naslovima.

Članovi akademske zajednice (studenti, nastavnici i djelatnici visokih učilišta te javnih instituta) tečajevima mogu pristupati uporabom svojeg elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Sustav e-Građani prepoznat je kao sustav koji će svim drugim građanima omogućiti jednako jednostavan pristup online tečajevima.

Online tečajevi odličan su izbor za osobe kojima je potrebna veća fleksibilnost u vezi s mjestom, vremenom i tempom učenja. Trenutačno je u sustavu za e-učenje tečajeva Srca registrirano čak 6619 korisnika, što potvrđuje veliko zanimanje za takvu vrstu učenja. M.R.

Najčitanije iz rubrike