Kultura
GALERIJA WALDINGER: “AMAZING MOMENTS”

Sve agresivnija marketinška ideologija
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Umjetnički dvojac Damir Žižić i Kristian Kožul surađuju od 2013. i od tada bilježe niz zapaženih izložbi, počevši od projekta 0,50, preko Spektra, Wonderful Things will Happen... U svim svojim projektima koriste se vizualnim rječnikom preuzetim iz područja komercijalnih aktivnosti, kritički preispitujući navike i pojave suvremenog potrošačkog društva, te skrećući pozornost na sve agresivniju prisutnost marketinške ideologije i njezine estetike koja je nerijetko u neskladu s našom vlastitom društveno-ekonomskom stvarnošću - ističe se u najavi izložbe “Amazing moments”, koja će u Galeriji Waldinger biti otvorena u petak, 9. veljače, u 20 sati. Kustosica izložbe je Branka Benčić, a može se pogledati do 11. ožujka.

Kao dvojac, do sada su izlagali u Zagrebu, Rijeci, Koprivnici, Splitu, Skopju i Sjevernoj Koreji (Recurring Landscapes, Jeju Biennial). Iza njih je i mnoštvo skupnih izložbi, ali i nagrada T-HTnagrada@MSU.HR, Muzej suvremene umjetnosti, 2014. Njihova djela nalaze se u zbirkama MSU-a u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Kuće Lauba, Kolekciji Hotela Adriatic u Rovinju, a u javnom su prostoru zastupljeni u sklopu MSU-a.

Damir Žižić (1983., Split) diplomirao je animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a Kristian Kožul (1975., München), na Kunstakademie u Düsseldorfu (prof. Jannis Kounelis). N.Vek.

Možda ste propustili...

ANTIPHONUS I EDIN KARAMAZOV U FINSKOJ

Rasprodali dvoranu Camerata

"PLIVATI ZAJEDNO" IZVORA PENDEA I DANIELA RICHTERA U MSU

Dva umjetnika, u životu prijatelji i susjedi, zajedno plivaju

IVAN ĆAĆIĆ, KAO SPIRIDON M. STEFANOVIĆ U “LUKAVOJ UDOVICI”

Svi trebamo humor koji duhovno obogaćuje, a ne samo jeftinu zabavu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH ZNANSTVENIH SKUPOVA

Zbog fantastične organizacije Osijek je legenda Mogersdorfa

2

PRAIZVEDBA BALETNE OPERE U HNK-U SPLIT

Krstičevićevu “Legendu o Dan'zoru” režira Golovko

3

JEDNA OD MALOBROJNIH TRUBAČICA NA SVIJETU TINE THING HELSETH

Slobodoumnim pristupom glazbi stalno propituje žanrovske granice