Kultura
GALERIJA WALDINGER: “AMAZING MOMENTS”

Sve agresivnija marketinška ideologija
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Umjetnički dvojac Damir Žižić i Kristian Kožul surađuju od 2013. i od tada bilježe niz zapaženih izložbi, počevši od projekta 0,50, preko Spektra, Wonderful Things will Happen... U svim svojim projektima koriste se vizualnim rječnikom preuzetim iz područja komercijalnih aktivnosti, kritički preispitujući navike i pojave suvremenog potrošačkog društva, te skrećući pozornost na sve agresivniju prisutnost marketinške ideologije i njezine estetike koja je nerijetko u neskladu s našom vlastitom društveno-ekonomskom stvarnošću - ističe se u najavi izložbe “Amazing moments”, koja će u Galeriji Waldinger biti otvorena u petak, 9. veljače, u 20 sati. Kustosica izložbe je Branka Benčić, a može se pogledati do 11. ožujka.

Kao dvojac, do sada su izlagali u Zagrebu, Rijeci, Koprivnici, Splitu, Skopju i Sjevernoj Koreji (Recurring Landscapes, Jeju Biennial). Iza njih je i mnoštvo skupnih izložbi, ali i nagrada T-HTnagrada@MSU.HR, Muzej suvremene umjetnosti, 2014. Njihova djela nalaze se u zbirkama MSU-a u Zagrebu, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, Kuće Lauba, Kolekciji Hotela Adriatic u Rovinju, a u javnom su prostoru zastupljeni u sklopu MSU-a.

Damir Žižić (1983., Split) diplomirao je animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a Kristian Kožul (1975., München), na Kunstakademie u Düsseldorfu (prof. Jannis Kounelis). N.Vek.

Možda ste propustili...

KNJIGA OSJEČKOG PISCA EDGARA F. SMITHA

"Kratki susreti s pogledom" u Novoj

“ICONOPHILIA GLOW”, NASTAVAK OSJEČKE IZLOŽBE

Turčić rad proširila otiskivanjem na nošenu odjeću

MAJA GJAJIĆ NAGRAĐENA NA SAJMU STUDENTSKIH RADOVA

Osječki studenti prodali najviše svojih grafika, crteža, fotografija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMOVIRANA KNJIGA KRATKI SUSRETI S POGLEDOM

Kroničar lijepog Osijeka nastavio pokazivati ljubav prema gradu i građanima

2

DALIBOR HANZALEK, PRVAK OSJEČKE OPERE

Lijepo je pjevati ariju koju cijeli svijet odmah prepozna

3

SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA U OSJEČKOJ GALERIJI WALDINGER

Trokut Josipa Alebića s vrhovima u Osijeku, Beogradu i Sarajevu