Kultura
HRVATSKO DRUŠTVO GLAZBENIH UMJETNIKA

Vladimiru Kranjčeviću Nagrada za životno djelo “Lovro pl. Matačić”
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Ugledni hrvatski dirigent, pijanist i glazbeni pedagog, mo Vladimir Kranjčević dobitnik je Nagrade za životno djelo “Lovro pl. Matačić”, koju je ustanovilo Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika 1990.

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika utemeljilo je Nagradu za životno djelo koja nosi ime po našem najvećem dirigentu, Lovri pl. Matačiću, a dodjeljuje se bijenalno. U proteklih 28 godina dobitnici ove važne strukovne nagrade su hrvatski glazbenici čija su iznimna postignuća prepoznata ne samo u našoj domovini već i diljem svijeta.

To su redoslijedom primanja: Boris Papandopulo, Ivo Maček, Milan Horvat, Jurica Murai, Tomislav Neralić, Ruža Pospiš Baldani, Srebrenka Jurinac, Berislav Klobučar, Mladen Bašić, Stjepan Radić, Anđelko Klobučar, Pavle Dešpalj, Nikša Bareza i Tonko Ninić.

Nagrada se sastoji od medalje s likom Lovre pl. Matačića, koja je autorski rad akademskog kipara Ozrena Fellera, diplome autorice Ane Baće Nikolić i novčanog iznosa.

Stručni žiri u sastavu: Ruža Pospiš Baldani, predsjednica žirija, Istvan Roemer, Zoran Juranić i Mirko Boch, članovi, predložio je na sastanku 6. veljače, a Upravni odbor HDGU-a potvrdio, izbor našeg uglednog dirigenta, mo Vladimira Kranjčevića kao dobitnika 2018.

Nagrada će tradicionalno biti uručena na koncertu Zagrebačke filharmonije pod nazivom “In memoriam Lovro pl. Matačić”, koji će se održati 16. veljače u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. N.Vek.

Možda ste propustili...

POZIV PIJANISTIMA OD ČETIRI DO 28 GODINA

Pobjedniku dvije tisuće eura i nastup na festivalu u Lilleu

NAJUSPJEŠNIJA HRVATSKA PIJANISTICA MARTINA FILJAK

U spomen na Ranka Filjaka

KONCERT UČENIKA SLATINSKE I VIROVITIČKE GLAZBENE ŠKOLE

Zagrijavanje za državna natjecanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI USPJESI U KRIŽEVCIMA I VELIKOJ GORICI

Uz dozu dječje razigranosti, lepršavosti, treme i smijeha

2

NSK PREDSTAVLJA VELIKI PROJEKT - HRVATSKA GLAGOLJICA

Ulomci iz romana “Az” Osječanke Jasne Horvat na portalu glagoljica.hr

3

“NESPOJIVI” PREMIJERNO 23. VELJAČE

Kakve veze imaju joga, kornjača, Ryan Gosling, krastavci...?