TvObzor
NATIONAL GEOGRAPHIC

Dokumentarni serijal “Zapovjedni lanac”
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Serija od osam nastavaka “Zapovjedni lanac” nastala je u suradnji s Pentagonom te prati američku vojnu misiju protiv ekstremizma diljem svijeta, kroz nevjerojatne priče žena i muškaraca koji su tome posvetili svoj život. Serija se snimala više od 18 mjeseci te pruža nevjerojatan uvid u unutrašnjost Pentagona, a glavni narator serijala bit će slavni američki glumac Chris Evans. „Zapovjedni lanac“ s prikazivanjem je započeo 8. veljače u 21.55 sati na National Geographicu.

“Ponosim se sudjelovanjem u bilo kojem projektu koji u prvi plan stavlja nevjerojatan posao koji naše oružane snage svakodnevno obavljaju diljem svijeta”, rekao je Evans, nekoć ambasador za kampanju Got Your Six. “Mislim da je ova serija svima nama važna prilika da shvatimo i cijenimo ljude koji svakodnevno riskiraju svoje živote na prvoj crti kako bismo mi bili sigurni”, izjavio je.

Osam nastavaka ovog serijala pruža nevjerojatan uvid u lanac zapovijedanja i odgovornosti koji se odvija u dosad rijetko viđenim i najstrože čuvanim prostorima Pentagona te na crtama bojišta na ratištima diljem svijeta. Epizode uključuju i rijetki videointervju s generalom Josephom Dunfordom, Jr., 19. predsjedateljem američkog Združenog stožera. Od sjedišta moći u washingtonskom Pentagonu do prvih crta u Iraku, Afganistanu, Somaliji, Nigeru, Južnoj Americi te iznenađujućeg ISIS-ova kampa za novačenje u Trinidadu i Tobagu, gledatelji će iz prve ruke vidjeti kako odluke donesene u Pentagonu izravno utječu na vojnike na tlu koji se bore kako bi zaštitili Amerikance i njihove saveznike od radikalnih ekstremista. U prvoj epizodi gledatelji će moći vidjeti što se događa na bojišnicama u Mosulu i Iraku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike