TvObzor
TV U SVIJETU

Everything Sucks!
Objavljeno 9. veljače, 2018.
Kako ne postati zainteresiran za seriju ciji je slogan “Ne možeš ubrzati srednju školu”?

Netflixova divovska ponuda originalnih serija proširuje se za još jednu koja će kod gledatelja izazvati nostalgiju. Nakon “Punije kuće”, “Stranger Things” i “Wet Hot American Summer: First Day of Camp”, stiže “Everything Sucks!”, takozvana coming of age komedija, koja prikazuje tranziciju mlade osobe iz djeteta u odraslu osobu, u američkom gradiću devedesetih.

Kako ne postati zainteresiran za seriju čiji je slogan “Ne možeš ubrzati srednju školu”? Jer, budimo realni, postoji li išta bolje od TV serije o tinejdžerskim ludorijama u srednjoj školi? Savršeno je ta premisa funkcionirala prije dvadesetak godina u kultnim serijama “I to mi je neki život”, i “Školsko zvono”, a sada je i Netflixov najnoviji adut “Everything Sucks!” smješten u devedesete godine prošloga stoljeća. A činjenica je da je sve bilo mnogo bolje u devedesetima. Imali smo walkman umjesto iPoda, Tetris umjesto WOW-a, VCR umjesto DVD-a, koristili smo kalkulatore, Kurt Cobain je bio živ, Playboy je bio pun GOLIH ženskih (čije smo sličice lijepili ispod poklopca kalkulatora), skupljali smo žetone (tasiće) ili salvete, dnevne novine stajale su pet kuna, a probnu verziju WinRAR-a s Windowsa 95 imamo i na Windowsima 10.

#HoćemoNatragUDevedesete

Smještena u dosadni gradić zvan Boring (eng. dosadan), 1996. godine, radnja serije prati dvije grupe šmokljanskih autsajdera koji udružuju snage kako bi prebrodili bolnu svakodnevicu srednjoškolskog života, u kojem je sve – kako kaže naziv serije - 'pušiona'. Što je najbolje, glumačka je postava, baš kao i u slučaju Netflixovog drugog hita “Stranger Things”, relativno nepoznata, čak i američkim gledateljima. Predvode ju Peyton Kennedy (“American Fable”), Jahi Winston (“The New Edition Story”), Patch Darragh (“Carstvo poroka”), i Claudine Nako (“Grimm”). Čak su i autori serije najpoznatiji prema romantičnim komedijama za koje vjerojatno niste čuli: Ben York Jones (“Kao ludi”) i Michael Mohan (“Rezerviraj datum”). To, naravno, ne mora nužno značiti ništa loše, jer tko kaže da samo proslavljeni autori mogu osmisliti super nove serije...

Fanovi maratonskog gledanja serija bit će zadovoljni, jer svih deset polusatnih epizoda serije “Everything Sucks!” bit će izbačeno istovremeno, i to 16. veljače, prije nego što budete imali sljedeći broj TV Obzora u rukama. Nadajmo se ipak da sama serija, ali i mladi glumci, neće biti 'pušiona', jer Netflix je ipak na dobrom glasu kad su originalne serije u pitanju, pa imamo dobar osjećaj i u vezi s ovom.

Adrian ANDREJEK

ŽANR: komedija

AUTOR: B. Y. Jones

ULOGE: Peyton Kennedy, Jahi Winston, Patch Darragh, Claudine Nako

MREŽA: Netflix

DATUM: 16.2.

EPIZODA: 10

Možda ste propustili...

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata