TvObzor
TIM DEKAY

Podrška fanova spasila me je u teškom životnom razdoblju
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Televizijski i filmski glumac Tim DeKay imao je veće uloge u serijama “Za istim stolom”, “Cirkus” i “Reci da me voliš” te gostujuće u hitovima kao što su “Seinfeld”, “Prijatelji” i “NCIS”, prije nego što je zaigrao u “Zločincima u odijelima” rame uz rame s Mattom Bomerom.

DeKay je rođen prije 54 godine u Lansingu (New York), gdje je tijekom odrastanja uživao u sportu, igrajući košarku i bejzbol. Uživao je i u umjetnosti, a nakon glume u školskoj predstavi, karijeru je odlučio nastaviti u kazalištu. Nakon što je 1985. diplomirao pravo, planirao je ganjati karijeru u tom smjeru, ali na kraju je shvatio da je gluma ipak njegov pravi poziv. Uskoro je upoznao glumicu Elisu Taylor te ju i oženio 1991. godine. Par danas živi u Kaliforniji i ima dvoje djece, kći Dannu i sina Jamisa.

Na Prvom programu Hrvatske televizije nedjeljom ćemo moći gledati posljednjih šest epizoda “Zločinaca u odijelima”, završno poglavlje priče o igri mačke i miša između prevaranta i FBI agenta.

Značke i odijela

Što nam možete reći o finalu serije?

- Samo ću reći ovo: nećete se odvojiti od malih ekrana sve do posljednjih sekunda posljednje epizode! Pripremili smo sjajne obrate i preokrete. Predivne trenutke između svih likova koji će vjerne obožavatelje podsjetiti zašto su uopće zavoljeli “Zločince u odijelima”. Osim toga, odgovorit ćemo na brojna pitanja koja su si gledatelji postavljali tijekom sezone.

A što vi mislite o finalu, jeste li zadovoljni kako je sve završilo?

- Vrlo sam zadovoljan. Nitko ne može biti sretan zbog završetka rada na projektu koji voli, ali s kreativne strane, budući da smo morali završiti, osjećam da smo dali sjajne, uzbudljive preokrete i svršetak koji će svakoga iznenaditi.

Možete li zamisliti što će vaš lik raditi nakon završetka serije?

- Ne želim vam kvariti radnju posljednje epizode, samo ću reći da točno znam što će moj lik raditi nakon što se ekran zacrni nakon kraja posljednje epizode. Znam točno što čeka Petera Burkea sljedećeg dana.

Jeste li uzeli išta sa seta za uspomenu?

- Ponio sam kući jednu od dvije značke koje je Peter imao te nekoliko odijela koje su različiti krojači izradili baš po mojoj mjeri. Bila je i jedna predivna slika u hodniku, mislim da je niste mogli vidjeti u seriji – odnio sam i nju.

Izljevi ljubavi

Hoćete li ikada snimiti film ili prednastavak “Zločinaca u odijelima”?

- Ne znam. Dobro pitanje, doduše. Vjerujem da bih prije nekoliko godina na njega odgovorio negativno, ali nakon što smo vidjeli film “Veronica Mars”, ništa nije nemoguće.

Kako biste opisali posljednje dane i posljednjih nekoliko scena na setu?

- Bilo je slično ispitnim rokovima i maturi u srednjoj školi – kao, završio si, a svejedno moraš biti vrijedan u učionici. Tako je bilo i s posljednjim scenama, željeli smo ih učiniti savršenima. Netko je od nas završio sa snimanjem koji dan prije, netko koji dan poslije, ali najtužnije je bilo kad je pomoćnik režisera naglašavao na mikrofon, primjerice, “Dame i gospodo, slijedi posljednja scena za Tima DeKayja kao Petera Burkea.” Dakako, nismo mogli suspregnuti suze i dobili smo neograničeno vrijeme da javno zahvalimo ekipi te podijelimo što nam je ova serija značila. Posljednju scenu sačuvali su za Matta Bomera i mene. Svi su plakali na naš oproštajni govor. Postali smo prava obitelj, bilo nam je zadovoljstvo dolaziti na posao.

Želite li, za kraj, nešto poručiti obožavateljima serije?

- Imamo uistinu najbolje fanove. Tijekom šest sezona emitiranja čelnici USA Networka mijenjali su nam termin, ono, 42 puta, a ta nevjerojatna skupina ljudi pronašla nas je, ostala uz nas i pratila seriju gdje god bi je mreža smjestila. Njihovi izljevi ljubavi i podrške vodili su me kroz teška razdoblja, kad su snimanja bila doista intenzivna. Cijela šesta sezona posvećena je upravo njima i nadam se da će biti zadovoljni time kako su se stvari posložile.

Pripremio: Adrian ANDREJEK

Zločinci u odijelima 6

HTV 1, nedjeljom iza ponoći

OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Timothy Robert DeKay

DATUM ROĐENJA:12. lipnja 1963.

MJESTO ROĐENJA:Lansing, New York

LJUBAV:Elisa Taylor, supruga

DJECA:kći Danna i sin Jamis

Najčitanije iz rubrike