Novosti
NOVINARI O OVRSI, ŠEF STRANKE O AGROKORU

Davor Bernardić bez odgovora na moguću blokadu računa SDP-a
Objavljeno 7. veljače, 2018.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je u Saboru novinarima ponovno kritizirao Vladu zbog Agrokora. Premda su novinari bili više zainteresirani za nezavidnu financijsku situaciju i blokadu računa koja prijeti SDP-a provede li se u petak ovrha od gotovo deset milijuna kuna zbog duga Milana Bandića iz kampanje za lokalne izbore 2009. godine, Bernardić je inzistirao da govori o Agrokoru zbog čega je, kaže, i pozvao medije.

Na pitanje hoće li u petak biti ovršen SDP-ov račun ako ne podmire dug, Bernardić se oglušio i odgovorio da “što se tiče situacije u Agrokoru, čuli smo Plenkovića kako je govorio na pet jezika, a ja ga pozivam da na pet jezika kaže kako se kaže pljačka.”

“Ovih dana slušamo razne komentatore i kvazistručnjake koji se javljaju po Plenkovićevu nalogu i brane neobranjivo. Vas pozivam da pitate 27 tisuća radnika u Agrokoru, koji jedva spajaju kraj s krajem i za cijeli život ne mogu zaraditi ono što Plenkovićev povjerenik Ramljak zaradi za cijeli mjesec, kako se osjećaju u ovoj situaciji. I kada Plenković kaže da nije znao za nemoralne isplate, morat ću ga podsjetiti da smo prije tri mjeseca u Saboru pričali o isplatama 141 savjetnika u Agrokoru kojima će se isplatiti pola milijarde kuna, a sada kada je konačno saznao za te nemoralne isplate u Agrokoru, za tu legalnu pljačku u kojoj Ramljak sam sebi isplaćuje mjesečni iznos koji radnici zarade za cijeli život, neka kaže što će poduzeti”, poručio je Bernardić Plenkoviću.

Evidentno je i jasno u ovoj situaciji da nema skrivanja iza Martine Dalić, istaknuo je Bernardić, dodavši da je “Plenković jednako Ramljak, Ramljak jednako Plenković, odlazi Ramljak, odlazi i Plenković.”

Upitan zašto članove Predsjedništva nije izvijestio o presudi zbog koje bi stranka od petka mogla biti ovršena i u blokadi, Bernardić je kazao: “Što se tiče pojedinaca koji su to pisali i koji ne žele dobro stranci, naravno da ću riješiti i taj problem.”

“Neka se ne brinu, sve će biti u redu, SDP raste i nastavit će rasti”, poručio je čelnik SDP-a. Kazao je da će problem riješiti “vrlo jednostavno, kroz sve mehanizme koje smo poduzeli.” Na ponovljeno pitanje kako će spriječiti blokadu SDP-ova računa, opet je neodređeno kazao: “Bez obzira na sve pojedince koji žele napraviti štetu SDP-u, koji ovih dana spiniraju, puštaju razne informacije, riješit ću i taj problem. Bez brige, SDP neće završiti u blokadi, SDP raste i nastavit će rasti.” Nezadovoljni odgovorima, novinari su inzistirali na pitanjima o stanju u SDP-u, međutim, Bernardić se bez riječi okrenuo i otišao. H

UPLATIO 4000 KUNA ZA STRANKU

Nakon što se SDP našao u financijskim problemima zbog odluke Visokog trgovačkog suda da mora platiti dug od 10 milijuna kuna za kampanju Milana Bandića, čelnik varaždinskog SDP-a Miroslav Marković u srijedu se javio priopćenjem u kojemu ističe da je na račun stranke uplatio 4000 kuna i pozvao stranačke kolege da slijede njegov primjer.

Možda ste propustili...