Osijek
DJEČJI VRTIĆ POTOČNICA

Roditelji: Umjesto travnjaka - kaljuža
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Roditelje mališana iz dječjeg vrtića Potočnica i ovoga je tjedna, nakon nekoliko dana snijega i kiše, pred ulazom umjesto zelene površine dočekala - kaljuža.

Kažu, ovaj se scenarij ponavlja nakon svake oborine, a razlog je tomu činjenica što ovaj prostor skupina ljudi godinama koristi kao parkiralište.

Sve je, kako to obično i biva, počelo s tek nekoliko automobila koji bi ovdje zastali kako bi njihovi vlasnici nabrzinu ostavili dijete u vrtiću. No, s godinama je ovo počelo raditi sve veći broj ljudi, a zelena površina uz vrtić uništena je.

- Što bi bilo kada bismo svi koji djecu dovozimo u vrtić automobilima parkirali ovdje?! Neki su jednostavno toliko lijeni automobil ostaviti na obližnjem pakiralištu! Ne razmišljaju kako nakon što parkiraju u blato koje su sami napravili i oni i njihova djeca kroz to isto blato moraju proći do ulaza u vrtić. Zbog njihove komocije, za kišnih dana ulaz u vrtić izvana, ali i iznutra bude sav prekriven blatom - žali se ogorčeni otac po čijoj smo prijavi i sami obišli zelenu površinu uz DV Potočnica.

U Odjelu za komunalno gospodarstvo Grada Osijeka upoznati su s ovim problemom. Navode kako je teško kazniti odgovorne, s obzirom na to da su zelenu površinu vozilima uništili oni koji na lokaciji ne ostavljaju parkiran automobil dulje vrijeme, stoga ih je i teško uhvatiti na djelu. No, najavljuju i kako će se ova situacija uskoro promijeniti.

- Mi ćemo svakako našim komunalnim redarima skrenuti pozornost na ovu lokaciju i pojačati nadzor. Također, s obzirom na to da je riječ o javnoj zelenoj površini, i to još ispred dječjeg vrtića, odmah ćemo pokrenuti proceduru da se površina ogradi u dogovoru s Unikomom, a postojeća šteta sanira navozom šljunka te se kasnije još dodatno uredi - kaže Ivica Šiškić, voditelj službe komunalnog redarstva Grada Osijeka. I. Solar

S obzirom na to da je riječ o zelenoj površini ispred dječjeg vrtića, Grad će podići ogradu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

ŽUPANIJA NAGRADILA NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Selma Đurić otvorit će
pansion za kućne ljubimce

oglas