Osijek
MO LIJEVA OBALA

Rasvjeta na ulazu u Podravlje i pokraj trafostanice u Tvrđavici
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Podravlje, kao dio Mjesnog odbora Lijeva obala, godinama je slovilo kao zona sumraka, što je bilo problem jednako i vozačima i pješacima. Mnogo bolja situacija nije bila ni u Tvrđavici, pokraj trafostanice, gdje je jedina rasvjeta bila ona na kućama.

No, mraku će u tom dijelu grada uskoro doći kraj! Kako doznajemo od Lucije Tadić, predsjednice MO Lijeva obala, u tijeku je izgradnja javne rasvjete, odnosno zamjena drvenih rasvjetnih stupova metalnima.

- Radi se na dvjema lokacijama, na ulazu u Podravlje od Biljske ceste do Nove ulice te pokraj trafostanice u Tvrđavici. Osim što se postavlja rasvjeta u Podravlju, odlučili smo se da ćemo kraj trafostanice zamijeniti drvene stupove metalnima ne samo zbog estetskog izgleda nego i zbog sigurnosti. Naime, kad god je bilo nevrijeme, rasvjeta se sama gasila i palila, a sad nakon zamjene više ne bi trebalo biti problema. U tijeku je postavljanje betonske podloge te sve stanovnike molim za razumijevanje i strpljenje, a vozače da u tom dijelu uspore vožnju zbog radova – poručila je Tadić, dodajući kako je u planu MO Lijeva obala uklanjanje svih drvenih rasvjetnih stupova.

Za ovu investiciju, čiji je izvođač Parangal, MO Lijeva obala iz svojih je programa prioriteta izdvojio ukupno 192.500 kuna. Riječ je o postavljanju ukupno 22 stupa, a samo jedan stoji 8750 kuna (s PDV.om). M. Mihelić

192.500

kuna vrijednost je nove javne rasvjete

Možda ste propustili...

U POVODU MEĐUNARODNOG DANA BOLESNIKA

Nadbiskup s pacijentima

SLUČAJAN SUSRET NA FIŠIJADI

Japanke oduševljene Osijekom i Osječanima