Osijek
MO LIJEVA OBALA

Rasvjeta na ulazu u Podravlje i pokraj trafostanice u Tvrđavici
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Podravlje, kao dio Mjesnog odbora Lijeva obala, godinama je slovilo kao zona sumraka, što je bilo problem jednako i vozačima i pješacima. Mnogo bolja situacija nije bila ni u Tvrđavici, pokraj trafostanice, gdje je jedina rasvjeta bila ona na kućama.

No, mraku će u tom dijelu grada uskoro doći kraj! Kako doznajemo od Lucije Tadić, predsjednice MO Lijeva obala, u tijeku je izgradnja javne rasvjete, odnosno zamjena drvenih rasvjetnih stupova metalnima.

- Radi se na dvjema lokacijama, na ulazu u Podravlje od Biljske ceste do Nove ulice te pokraj trafostanice u Tvrđavici. Osim što se postavlja rasvjeta u Podravlju, odlučili smo se da ćemo kraj trafostanice zamijeniti drvene stupove metalnima ne samo zbog estetskog izgleda nego i zbog sigurnosti. Naime, kad god je bilo nevrijeme, rasvjeta se sama gasila i palila, a sad nakon zamjene više ne bi trebalo biti problema. U tijeku je postavljanje betonske podloge te sve stanovnike molim za razumijevanje i strpljenje, a vozače da u tom dijelu uspore vožnju zbog radova – poručila je Tadić, dodajući kako je u planu MO Lijeva obala uklanjanje svih drvenih rasvjetnih stupova.

Za ovu investiciju, čiji je izvođač Parangal, MO Lijeva obala iz svojih je programa prioriteta izdvojio ukupno 192.500 kuna. Riječ je o postavljanju ukupno 22 stupa, a samo jedan stoji 8750 kuna (s PDV.om). M. Mihelić

192.500

kuna vrijednost je nove javne rasvjete

Možda ste propustili...

UDRUGA POBJEDE UPOZORAVA

Ljudi sve više napuštaju štence

DANAS SE OBILJEŽAVA BLAGDAN SV. ROKA

Mise u Strossmayerovoj i Donjem gradu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas