Osijek
UDRUGA ŠIBICA I GRAD OSIJEK

Karnevalsko ludilo do 13. veljače
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Osječki je karneval ove godine počeo u Udruzi Slama, u Firingerovoj 3, gdje se cijeloga tjedna održavaju radionice šivanja i izrade maski i kostima, te ples, kuhanje i pečenje krofni. Radionice su organizirane u vremenu od 15 do 21 sat, a prema riječima Nikole Fallera iz Udruge Slama, već su im se pridružili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

- Na radionicama mogu sudjelovati svi zainteresirani. One će se održavati i u subotu, a dan ranije, u petak, preuzet ćemo ključeve Grada - pojasnio je Faller.

Osječki se karneval nastavlja noćnom povorkom po Tvrđi 10. veljače, a dan kasnije u Domu željezničara održat će se dječji “Otkačeno plesni maskenbal”, u organizaciji PS Shine koji, uz Udrugu Slama te PLANTažu i KultAkt, čini neformalni savez udruga Šibica, ujedno i organizatora ovogodišnjeg Osječkog karnevala u partnerstvu s Gradom Osijekom.

Karnevalsko će ludilo u Osijeku trajati do 13. veljače, točnije do Pokladnog utorka, kad će se oko 16.30 sati karnevalska povorka okupiti kod pješačkog mosta te krenuti put Kopike, gdje će biti spaljena Slamnata Beštija. M. Mihelić

Možda ste propustili...

VODOVOD - OSIJEK D.O.O.

Ispiranje vodovodne mreže

U POVODU 110 GODINA POSVEĆANJA CRKVE

Brevisice večeras u evangeličkoj crkvi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJSTARIJA OSJEČKA SLASTIČARNICA, NA ISTOJ DONJOGRADSKOJ LOKACIJI OD 1945.

Obiteljska slastičarnica Orijent čuvena po talijanskoj krempiti

2

NOĆNA SMJENA S PROMETNOM POLICIJOM

Iz auta izlazili pijani s bokalom vina u ruci

3

U OČEKIVANJU JAVNOG POZIVA ZA ORGANIZACIJU POPULARNE MANIFESTACIJE

Advent u Osijeku seli se u
Park kralja Petra Krešimira IV.?

oglas