Osijek
MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA

Darujte slikovnice najmlađim članovima
Objavljeno 7. veljače, 2018.

Na dan kada zaljubljeni na poseban način slave svoju ljubav, 14. veljače, obilježava se i Međunarodni dan darivanja knjiga.

Riječ je o volonterskom projektu koji za cilj ima probuditi ljubav prema čitanju i darivanju, posebice kod djece, te ih potaknuti da više čitaju. Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i ove se godine uključuje u projekt koji će provoditi tijekom velječe.

Na Odjelu za rad s djecom i mladima djelatnici su već pripremili kutiju u koju do kraja mjeseca možete ostaviti slikovnice koje želite darovati pa da ih koriste najmlađi članovi knjižnice. Međunarodni dan darivanja knjiga pokrenula je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje diljem svijeta.

Na istoimenoj mrežnoj stranici projekta predlažu se tri načina na koje svatko može sudjelovati u ovome danu - darivanjem knjige prijatelju ili rođaku, ostavljanjem zanimljive knjige u nekome javnom prostoru, te darivanjem knjige antikvarijatu, knjižnici, dječjoj bolnici, ili dobrotvornoj organizaciji. J. P.

Možda ste propustili...

RADIONICA U CENTRU ‘’ŠTARK’’

Učili oblikovati staklo i ručno modelirati u glini

PRIHOD ZA STAMBENU ZAJENDICU CENTRA “KLASJE”

Bal pod maskama Lions Cluba Gea

‘’JEDAN DAN S POLETARCIMA NA LOGOROVANJU’’

Djeco, s izviđačima na logorovanje!