Osijek
FILOZOPOLIS

Filozofija zanimljiva i mladima
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Udruga Breza, u suradnji s udrugom Mala Filozofija iz Zadra, održala je protekloga vikenda radionice filozofije za mlade pod imenom Filozopolis. Radionice u prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek vodili su sveučilišni profesor i osnivač udruge Mala Filozofija Bruno Ćurak te profesor Zoran Kojčić. U dva su dana mladi imali priliku sudjelovati u nekoliko zanimljivih radionica u kojima su mogli osmisliti vlastitu državu, raspravljati o toleranciji slušajući rock-glazbu, razgovarati o ljudskim pravima kroz šetnju te snimiti film kojim se promoviraju ljudska prava. Mladi su kroz radionice pokazali svoju maštovitost i kreativnost, dokazali su svoju sposobnost vođenja argumentirane rasprave i kritičkog mišljenja. Također, iskazali su veliku potrebu za iznošenjem vlastitih razmišljanja, te potrebu za prostorom u kojemu će se njihov glas čuti.

Glavni je pokazatelj uspješnosti radionice, kao i potrebe za organiziranjem sličnih radionica u budućnosti, veliki odaziv mladih. Na radionicama su sudjelovali studenti i srednjoškolci s područja Osječko-baranjske županije, a na odaziv nije utjecalo ni loše vrijeme, stoga ih ni snijeg nije spriječio u održavanju filozofske šetnje.

Svrha ovih radionica bila je pokazati da i filozofija može biti zanimljiva te da među mladima i dalje postoje oni koji su željni kritičkog promišljanja. Filozopolis je bio samo početak s obzirom na to da je krajnji cilj udruge Breza nastaviti surađivati s udrugom Mala Filozofija te organizirati redovite filozofske radionice za djecu. I.R.G.

Možda ste propustili...

LASLOVO POSTALO GRADILIŠTE, GRADE SE KANALIZACIJA I CESTE

Anušić pohvalio Junušić za projekte

Najčitanije iz rubrike
oglas