Regija
51. ŠOKAČKO SIJELO

Danas Sajam zlatne niti
Objavljeno 7. veljače, 2018.

ŽUPANJA

Nastavlja se program 51. Šokačkog sijela, najznačajnije manifestacije tradicijske kulture u županjskoj Posavini koja će pod pokroviteljstvom Vlade RH trajati sve do utorka, 13. veljače. Sinoć je u dvorani Mladost održana II. Večer folklora na kojoj su nastupili KUD-ovi Slavko Mađer Cerić, Slavko Janković Rokovci-Andrijaševci, Branimir Bošnjaci, Seljačka sloga Gradište, Vesela Šokadija Koritna i Tomislav Županja.

Danas će se (četvrtak) u 10.30 sati u Gradskoj knjižnici održati Malo literarno sijelo na kojem će biti nagrađeni najbolji literarni radovi učenika osnovnih škola. U 11 sati na Trgu kralja Tomislava bit će otvoren VIII. Sajam zlatne niti, koji je postao sastavni dio Šokačkog sijela. Ondje će sve do nedjelje, 11. veljače, biti izložena bogata ponuda raznovrsnih proizvoda udruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaćih radinosti, obrta i zadruga. Cilj je održavanja Sajma, pojašnjava direktor Ureda TZ-a Županje Mirko Bačić, približiti široj zajednici raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača i potaknuti građane da se i sami aktivnije uključe u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje. Posebice tradicijskih suvenira i rukotvorina te pripremu starinskih jela. Bačić očekuje da će se ove godine na Sajmu okupiti rekordan broj izlagača i posjetitelja.

U 17 sati u Dječjem vrtiću Maslačak počinje glazbena radionica tradicijskih glazbala, a sat kasnije u Galeriji LUŽ 08 bit će otvorena izložba slika Zlatka Kokanovića.M.L.O.

Bačić očekuje da će se ove godine na Sajmu okupiti rekordan broj izlagača i posjetitelja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana