Regija
PROJEKT

“Školontiranje”
Objavljeno 7. veljače, 2018.

VINKOVCI

U okviru projekta “Školontiranje”, u planu je uspostava deset školskih volonterskih klubova u osnovnim i srednjim školama na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije.

- Rad klubova temeljit će se na djelovanju učenika i roditelja u provedbi volonterskih aktivnosti i akcija u ustanovi i zajednici. Uspostava volonterskih klubova omogućit će kontinuirani proces razvoja volonterstva, a odgojno-obrazovne ustanove postat će značajni akteri u razvoju lokalne zajednice. Kako bi klub mogao funkcionirati, osigurana su dodatna sredstva za opremanje od tehničke opreme do ključne opreme za neke fizičke poslove - rekao je Goran Jelenić, voditelj projekta.

U nizu uspostave školskih volonterskih klubova, u Vinkovcima i Mirkovcima svečano su otvoreni školski volonterski klubovi, u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića Vinkovci klub se zove Zvrk, a u OŠ školi Nikole Tesle u Mirkovcima - Junaci Tesline ulice.

Projekt u partnerstvu s ustanovama provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje, a sufinancirao ga je EU u iznosu od 1.072.532,86 kuna. Ukupna vrijednost je 1.134.356,84 kuna.M.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LOGORAŠI VUKOVARA RADE POPIS IZ 1991. GODINE

Imena 183 branitelja Mitnice koji su se predali s oružjem

2

ŽUPANIJSKA CESTA POSTALA DRŽAVNA

Kolodvorska bez prometa, šetnica u središtu Miholjca

3

PRODAJA NEKRETNINA NA ISTOKU

Županja najskuplja,
Vukovar najjeftiniji