Sport
PH U BADMINTONU

Hummel u četvrtfinalu
Objavljeno 7. veljače, 2018.

Hrvatski badmintonaši odradili su, za njih, središnji dio sezone - pojedinačno državno prvenstvo za seniore. Nadmetanje za prvaka Hrvatske održano je u Čakovcu, a nastupilo je četrdesetak natjecatelja među kojima, nakon dužeg izbivanja s državnih smotri, i dvojica članova BK-a Osijek Goran Hummel i Tomislav Tobijas. Prvi osječki reket Goran Hummel bio je bolji od očekivanog i izborio plasman u četvrtfinale. Na startu je pobijedio juniorskog reprezantativca Hrvatske Bornu Vadlju (Međimurje) sa 21:12,21:14, zatim je u osmini finala bio bolji od petog nositelja Darija Karla (Flex, Zagreb) (20:22, 21:12, 21:17), no dalje od toga nije išlo... Hummel je u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg pobjednika Josipa Uglešića (Medvedgrad, Zagreb) sa 21:8, 21:12. Drugi osječki predstavnik Tomislav Tobijas zaustavljen je u 1. kolu.

Hummel i Tobijas prvi su put nastupili u paru i dogurali do četvrtfinala gdje su poraženi od domaće kombinacije Hranilović/Vlahek sa 21:9, 21:15. I. Li.

Prvenstvo Osijeka

U tijeku je 26. Prvenstvo Osijeka u badmintonu, počelo je 5., a završava 9. veljače. Organizator je, naravno, Badmintonski klub Osijek, natjecanje se održava u dvoranama Graditeljsko-geodetske škole i PKC Mađara. Nadmetanja su krenula u ponedjeljak, a završnica je u petak poslijepodne kada program počinje u 17.30 sati. Posljednjeg dana su dvoboji u pojedinačnim konkurencijama, a naslove pobjednika brane Goran Hummel i Jasenka Augustinović.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike