Sport
TOMISLAV BOBEK:

Siguran sam da će Cibalia odigrati prvenstvo do kraja
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Cibalia u nedjelju nastavlja prvenstvo, a navijači su se otvoreno pitali kakva je doista situacija u njihovu omiljenom klubu, sumnjajući u to kako sadašnje čelništvo u javnosti prikazuje stvarno stanje. Poznato je kako financijska situacija nije bajna. Uoči nastavka sezone oglasili su se i Ultrasi, koji su najavili sastanak svojih članova i svih kojima je Cibalia na srcu o trenutnom stanju u klubu.

Ljetos je na mjesto predsjednika kluba stigao Tomo Bobek. Uza sve svoje poslovne obveze, spremno je sjeo i na tu vruću stolicu. Kao i uvijek, otvoreno je progovorio o klupskoj situaciji, pokušavši bar donekle primiriti javnost i navijače.

- Radim upravo u firmi, a iz glave mi nikako ne izlazi Cibalia. Na žalost, u pitanju su samo problemi, a zasad jedinu vedrinu daju nam igrači i stručni stožer. Jako su se dobro pripremili za nastavak sezone i što se toga tiče, u klubu smo svi jako zadovoljni.

Ono što vas ne zadovoljava je financijska situacija. U utorak ste imali i sastanak Nadzornog odbora?

- Na nadzornom odboru bili su vlasnici kluba odnosno ljudi iz grada. U ovom trenutku Cibaliji trebaju četiri milijuna kako bi se začepile sve rupe i otplatili dugovi koji su trenutno teret i zbog kojih smo u blokadi. Jako je puno dugova iz prošlog razdoblja, uskoro stiže i rata iz predstečajne nagodbe. To su sve dugovi nekadašnjim igračima i trenerima. Među ostalima, račun su nam blokirali Dino Kresinger, Stanko Mršić i Peter Pacult, a da bismo dobili licencu za sljedeću sezonu, to moramo hitno riješiti. Uz Grad, imamo i obećanje čelnika HNS-a da će i oni uskočiti u okviru svojih mogućnosti i ingerencija kako bi se Cibaliji pomoglo da normalno odigra prvenstvo do kraja - pričao je Bobek.

Što su konkretno predstavnici Grada rekli na nadzornom odboru?

- I dalje imamo njihovu potporu. Obećano nam je da će se račun odblokirati u sljedećih nekoliko dana i da ćemo moći normalno raditi. Također je obećano rješavanje rate predstečajne nagodbe koja nam uskoro stiže. Što se realizacije svega tog tiče, danas (četvrtak) imat ćemo još jedan sastanak s čelnicima grada i utanačiti sve navedeno i kojom dinamikom i na koji način će to biti provedeno.

Ovo rješenje, koliko god ono bilo vatrogasno, mnoge će navijače i simpatizere kluba oraspoložiti i omogućiti im mirno praćenje utakmica do kraja sezone.

- Mogu javno reći i obećati da će Cibalia normalno odigrati sve utakmice do kraja sezone i da ćemo u miru zaključiti ovu sezonu. Što se sljedeće sezone tiče, tu velike nade polažemo u “Opatijsku inicijativu”, s koje su prijedlozi upućeni Vladi Republike Hrvatske, a dio prijedloga bit će uvršten i u novi prijedlog promjena Zakona o športu. Njima bi se dosta olakšalo poslovanje klubova. Drugo je rješenje, naravno, privatizacija kluba. Treće opcije ili mogućnosti za opstojnost Cibalije u ovom trenutku ne vidim - zaključio je predsjednik Cibalije Tomo Bobek.

Antun GRGIĆ
ULTRASI ZA DANAS SAZVALI SKUP

U povodu stanja u klubu oglasila se i navijačka skupina Ultrasi. U svom dopisu javnosti, koji su objavili i na društvenim mrežama, tvrde kako je klub u najtežoj situaciji do sada, a da uz sve probleme, kako tvrde, “klub vodi nestručan kadar a da vlasnika nije briga kako taj kadar radi”.

- Ovakva bi situacija mogla dovesti do gašenja kluba, koji nagodinu slavi 100 godina postojanja, i gušenja jedne lijepe nogometne priče. Dođi i pokaži stav nesposobnim, nekompetentnim i podobnima kako Cibalia nije ničija privatna firma ni igračka, nego klub koji ima ugled, tradiciju i veliku povijest, koju nitko ne smije srozavati - stoji u pozivu Ultrasa, koji pozivaju sve kojima je Cibalia u srcu na sastanak na splavu Krnjaš večeras (četvrtak) u 20 sati.

OSIJEK POKAZAO RAZUMIJEVANJE

Određenu svotu Cibalia duguje i Osijeku nakon što je ljetos iz toga smjera pristupio Marko Karamarko. I taj dug trenutno koči dobivanje licence.

- Osijek se, što se toga tiče, ponio više nego korektno. Osječani su odgodili isplatu odštete za Karamarka kako bi nam pomogli. Zaista korektno od Osijeka i na tome im zaista od srca zahvaljujeni. Ovo je ujedno i put dobrih susjeda koji trebamo njegovati i ubuduće - rekao je sportski direktor Vladimir Balić.

Najčitanije iz rubrike