Sport
ZIMSKI NASTAVAK SEZONE

Samo bi ogromne padaline prijetile odgodama susreta u Osijeku i Vinkovcima
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Vremenske prilike koje će vladati u subotu iznad Slavonije svakako su jedna od najvažnijih tema uoči prvih utakmica na osječkom i vinkovačkom stadionu u 2018. godini. Prognoze su svakojake i korigiraju se iz dana u dan, pa je danas teško reći sa 100-postotnom sigurnošću kakvi će uvjeti vladati u subotu kada je u Gradskom vrtu (17 sati) zakazan susret Osijek - Dinamo, odnosno dan kasnije kada bi Cibalia trebala ugostiti Hajduk. Nije tajna kako su travnjaci osječkog i vinkovačkog stadiona odavno zreli za potpunu rekonstrukciju. Do njih će doći nakon završetka prvenstva, a do tada radit će se radnje kojima je cilj očuvati travnjak u što optimalnijem izdanju.

U posljednje vrijeme mnogo se radi na travnjaku Gradskog vrta i značajno je popravljeno stanje u kojem se nalazi. Međutim, ipak će o uvjetima igre na njemu najviše ovisiti o vremenskim prilikama. Istina, nikada se ranije nije dogodilo da prvi proljetni susret u Gradskom vrtu bude odgođen, pa se to, valjda, neće dogoditi ni ovaj put.

- Sve naše službe zadužene za održavanje terena u stanju su pune pripravnosti. Spremni smo reagirati na sve vremenske nepogode ako bi se dogodile. Jedini problem može biti ekstremna količina padalina na sam dan utakmice, ali vjerujem kako se to neće dogoditi. Ako vremenske prilike budu koliko-toliko normalne odigravanje utakmice neće doći u pitanje. Teško mi je unaprijed govoriti, jer se vremenske prognoze mijenjaju iz dana u dan, ali koliko je najavljeno dnevne temperature bit će u solidnom plusu, a to znači kako problema ne bi trebalo biti - kaže Ante Polić, direktor stadiona u Gradskom vrtu.

Prema jučerašnjim najavama metereologa u petak i subotu ne očekuju se padaline, a dnevne temperature bit će od 6 do 7 Celzijevih stupnjeva. Uvjeti na travnjaku vjerojatno neće biti baš idealni, ali odigravanje utakmice ne bi smjelo doći u pitanje.

U Vinkovcima su radi očuvanja terena odgodili “generalku” s Orašjem koja je prvo trebala biti odigrana u subotu, potom je termin prolongiran za utorak, a onda je zaključeno kako bi jedna utakmica pet dana prije one službene pokvarila stanje na terenu. Glavni teren na stadionu Cibalije stoga nije u uporabi praktički od završetka jesenskog dijela sezone. Ovih dana Hajduk je čak poslao prijedlog HNS-u i HNK Cibaliji da se nedjeljni susret odigra u Splitu, te da dođe do zamjene domaćinstva (Cibalia bi tada bila domaćin u posljednjem krugu prvenstva nap.a). Iz Vinkovaca su taj prijedlog Splićana odbili.

- Naš trener je pripremao momčad i taktiku za utakmicu u Vinkovcima, pa bi zato bilo neodgovorno mijenjati mjesto igranja nekoliko dana uoči susreta. Uz to mogu jasno reći kako je stadion Cibalije i travnjak na njemu spreman za odigravanje utakmice s Hajdukom. Upravo zbog ove utakmice odgodili smo “generalku” s Orašjem samo kako bismo sačuvali travnjak za Hajduk. Što se tiče vremenskih prilika, u ovome trenutku u Vinkovcima sja sunce. Najava je kako će za vikend biti lijepo vrijeme, pa ne vidim razloga za odgodu, kao ni za promjenom domaćinstva - rekao je sportski direktor Cibalije Vladimir Balić. D. Keler/A. Grgić

Možda ste propustili...

NK GRANIČAR (ŽUPANJA)

Jesenski prvak krenuo prvi

IZBORNIK VATRENIH ZLATKO DALIĆ GOSTOVAO U VINKOVCIMA

Mi smo pravi pokazatelj mladim ljudima kako je baš sve moguće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana