Crna kronika
ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO ZADARSKI KRAJ

Isključenjem javnosti s rasprave počelo suđenje 20-godišnjem ubojici roditelja
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Isključenjem javnosti sa svih rasprava u srijedu je na zadarskom Županijskom sudu počelo suđenje Tinu Šunjergi (20), optuženom da je krajem ožujka prošle godine u Čistoj Velikoj hicima iz pištolja ubio svoju majku Silvanu i oca Marina. Sutkinja Sandra Radanović javnost je isključila na zahtjev odvjetnika ubijenih roditelja, s čime su se složili i odvjetnici optuženog Tina Šunjerge, ali i tužiteljstvo. Na optuženičkoj klupi je i ubojičin suoptuženi prijatelj I. Š., koji je bio u automobilu kada je Tin majci pucao u glavu, a optužen je za neprijavljivanje kaznenog djela.

Tužiteljstvo tereti Šunjergu da je roditelje ubio iz osvete, jer su mu više godina prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja raznih vrsta droge, te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda. Dok su obavljali radove u polju, Šunjerga je roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i usput dovesti prijatelja da im pomogne raditi, a zapravo se, prema tvrdnjama tužiteljstva, prema prethodno stvorenom planu da ih ubije uputio do obiteljske kuće uzeti iz sefa očev pištolj.

Nasilno je otvorio sef i uzeo pištolj, a onda nazvao prijatelja i rekao mu da zajedno idu u Šibenik. Momak je na to pristao, a kako je Šunjerga tražio da prvo odu u polje, zaputili su se na tu lokaciju i tamo zatekli samu majku koja ih je obojicu ukrcala u svoj Citroen Saxo u kojem je Šunjerga sjeo na stražnje sjedalo, odmah iza majke kojoj je, oko 16.30 sati, tijekom vožnje uperio pištolj u glavu i ubio ju. U optužnici stoji da je to učinio bez ikakve naznake, nakon čega je ručnom kočnicom zaustavio automobil, a njegov je prijatelj pobjegao. Šunjerga se, pak, s majčinim tijelom odvezao nešto dalje i ostavio automobil, pješice je krenuo do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj gdje je ušao u garažu i ocu ispalio metak u potiljak.H

Možda ste propustili...

BESRAMNA KRAĐA U ZAGREBU

Bolesnom mladiću ukrao mobitel

NEOBIČNA NESREĆA U TRNJANIMA

Stablo palo na Golf, vozačica ozlijeđena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠTETA NEKOLIKO TISUĆA KUNA

Iz parkiranog bagera ukradeno dizel gorivo

2

CRNA STATISTIKA NEODGOVORNIH NA CESTAMA

Čak 70 osoba ubili su pijani vozači prošle godine na hrvatskim prometnicama

3

UŽAS U MEĐIMURJU, SESTRA UHIĆENA

Leš djevojke nestale 2000. pronađen u zamrzivaču!