Mozaik
U KOKTEL-BARU NA HTV 2 GOSTOVAO PLAVI ORKESTAR

Prisjetili se starih vremena i najavili veliki koncert 17. veljače u Zagrebu
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Glazbena emisija Koktel-bar urednice i voditeljice Uršule Tolj na Drugome programu Hrvatske televizije ugostila je Plavi orkestar. Gledatelji su imali prigodu vidjeti Sašu Lošića Lošu i članove popularnoga glazbenog sastava koji na turneji “Everblue Tour” snimaju svoj prvi album uživo na kojemu će se naći i dvije nove pjesme čiji tekst potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga.

- Moram reći da ste me dirnuli. Mi nemamo ni jednu snimku iz toga razdoblja, ovo nam jako mnogo znači - istaknuo je vođa Plavoga orkestra nakon što je pregledao videoisječak iz HRT-ove arhive. Riječ je, naime, o pojedinostima s njihova prvoga velikog koncerta u zagrebačkome Domu sportova 1985. godine. Osim što se s voditeljicom prisjećao nekih zanimljivih pojedinosti iz karijere Plavoga orkestra, poput činjenice da bez policijske pratnje članovi sastava nisu mogli proći ni ulicom ili anegdote o tome kako su ih umirovljenici prijavili državnome tužitelju zbog pjesme “Bolje biti pijan nego star”, najavljen je i njihov zagrebački koncert zakazan za 17. veljače te smo čuli izvedbe uživo čak pet njihovih najpopularnijih pjesama.

Saša Lošić Loša u emisiji je potvrdio i kako je i dalje živ naum po kojemu se seli zauvijek na Hvar.

- Život na Hvaru te razgovori o vremenu, o maslinama i ulju jednako su privlačni kao život u New Yorku ili nekome drugom velegradu. Meni je baš taj mikrosvemir potreban da budem optimističan i dalje - istaknuo je Loša. Emisija je počela pjesmom “Ako su to samo bile laži”, koja je prema istraživanju na društvenim mrežama najdraža Zagrepčanima. Loša je očekivao da će na prvome mjestu biti pjesma “Bolje biti pijan nego star”, no ona je tek na trećemu ili četvrtom mjestu prema izboru građana hrvatskoga glavnog grada. I nju smo, uz “Suadu”, “Od rođendana do rođendana” i “Kad ti ljubav ime prozove”, čuli u studiju HRT-ova Koktel-bara.

- Loša i ostali članovi Plavoga orkestra unijeli su mnogo veselja u naš studio. Bilo je lijepo prisjetiti se nekih zanimljivih trenutaka iz prošlosti, otkriti što svi oni rade kad nisu Plavi orkestar te uz odličnu svirku uživo najaviti skorašnji koncert u Domu sportova. Posebno sam sretna što smo u arhivi pronašli snimke s njihova prvoga velikog koncerta upravo u tome prostoru iz 1985. godine. Pronašli smo ih na filmu te presnimili na suvremene medije kako bismo ih prikazali u emisiji, ali i na našoj stranici na Facebooku jer, naravno, nije sve stalo u emisiju. Nadala sam se da ćemo iznenaditi Lošu i pretpostavila da ih nikad nije prije vidio. Doista je tako i bilo. Volim bogatstvo HRT-ove arhive i takve doista posebne trenutke u Koktel-baru - istaknula je urednica Uršula Tolj. Redateljice emisije su Anamarija Corazza i Vesna Luković Žarn, a scenarist je Milan Peh. Osim na HTV 2 utorkom s početkom u 20.05 sati emisija Koktel-bar dostupna je i preko mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi. T.K.

Saša Lošić Loša

glazbenik

Život na Hvaru te razgovori o vremenu, o maslinama i ulju jednako su privlačni kao život u New Yorku.

Možda ste propustili...

EMISIJA RADIJA OSIJEK “RITAM ŠOKADIJE”

Snaši nagrada za tamburaški hit

NINA I DALJE NA VRHU LJESTVICE HR TOP 40

Mia Dimšić zabilježila najveći skok

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JELENA RADAN PJEVAČICA

Nekako me teško svrstati u mainstream ili alternativu

2

BELI MANASTIR

Humanitarni koncert za malog Luku

3

ETNO GYPSY ATRAKCIJA DANAS U BOOGALOO KLUBU

Kočani orkestar nastupa u Zagrebu