Kultura
TEKST DUNJE FAJDIĆ I JELENE RADAN

Edukativni mjuzikl “Tonka Bontonka” u kazalištu Scena Gorica
Objavljeno 8. veljače, 2018.

U Gradskom kazalištu Scena “Gorica” u tijeku su pripreme za premijeru koja će se održati 17. veljače. Riječ je o dječjoj predstavi “Tonka Bontonka” za koju su tekst napisale Dunja Fajdić i Jelena Radan. Predstavu režira Morana Dolenc, a igraju Dunja Fajdić i Igor Baksa.

“Tonka Bontonka” edukativni je mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo.

Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeca će utvrditi upravo na ovoj interaktivnoj predstavi prikazanoj na duhovit način. Kombinacijom prigodnih pjesama i edukativnog sadržaja kod djece se lakše potiče emotivni i socijalni doživljaj. Tako ono što su vidjela i čula ostaje pohranjeno u njihovim glavicama, što je i krajnji cilj ovog kazališnog komada - ističe se u najavi.

Scenografkinja je Vesna Režić, kostimografiju je izradila Dubravka Skvrce, a glazbu i pjesme skladale su Anita Valo i Meri Jaman, članice grupe MERITAS. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONIICI

"Povratak kući" slatinskih slikara

2

PREMIJERA 22. VELJAČE

Anočić režira Marinkovićevog "Kiklopa" u Gavelli

3

NOVA PREMIJERA SCENE MARTIN U VUKOVARU

Zmaj Heliot: Glumački i scenski adut za vrtićarce i školarce