Kultura
ZAGREBAČKA VOKALISTICA I GITARIST

Galić i Horvat u lipnju u Sternu Carnegie Halla
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Zagrebačka vokalistica Ivana Galić i dugogodišniji gitarist Darko Horvat (Ayllu, Ricardo Luque i prijatelji, Tango Appassionato, Caiman Verde, Gato negro), osvojili su nagradu u kategoriji traditional folk/broadway jazz prestižnog američkog natjecanja American Protégé, te će se u lipnju predstaviti na gala koncertu u glasovitoj dvorani Isaac Stern u Carnegie Hallu. Ovo im je već druga nagrada na nekim od američkih natjecanja u kategoriji gospel/traditional/folk u posljednih dvije godine.

Ivana Galić pjevanje je učila kod koncertne umjetnice Rahilke Burzevske, te je magistrirala Vocal Performance na glasovitom Royal College of Music u Londonu kao stipendistica zaklada The Staple Trust, Frankopan Fund i Sainsbury's. Svestrana vokalistica specifičnog glasa vješto kombinira sve pjevačke tehnike (klasična i belting), a svojim glasovnim sposobnostima, podjednako tehnički i interpretacijski, rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

Od 2014. surađuje s Darkom Horvatom s kojim se redovito pojavljuje na mnogim kulturnim i društvenim manifestacijama, ljetnim festivalima, pozornicama, a gostovali su nekoliko puta u Norveškoj, Njemačkoj, Sloveniji, Keniji... Slijede gostovanja u Americi, Engleskoj, Sloveniji, Švedskoj itd.

Prošlo ljeto nastupali su u sklopu Zagrebačkog ljeta - Ljeto na Bundeku, ovacijama popraćenim gospel-koncertom “I Believe”. Poziv na gospel-festival u Atlanti 2018. jedan je od dokaza kvalitete i autentičnosti izvedbe koju ovaj sastav nudi kad je u pitanju američka glazba. Osim američke glazbe duo njeguje anglosaksonsku glazbu s kojom će nastupati i u New Yorku.

Bave se i tradicionalnom afričkom glazbom zajedno u suradnji s kolegicom i dirigenticom Ivom Juras (i akademskim zborom Vladimir Prelog), s kojom su nedavno gostovali i u Keniji na međunarodnom festivalu i natjecanju zborova istočne Afrike kao gosti predavači i stručni žiri. Duo surađuje s Nenadom Resnikom (električna gitara), Nevenom Resnikom (klavir/orgulje), i Borisom Beštakom (bubnjevi). N.Vek.

Možda ste propustili...

NOVI USPJESI U KRIŽEVCIMA I VELIKOJ GORICI

Uz dozu dječje razigranosti, lepršavosti, treme i smijeha

LJEPOTA BEČKOG AKVARELA 19. STOLJEĆA U BEČKOJ ALBERTINI

Transparentna lakoća, bogatstvo kolorita, estetska privlačnost i ljepota

POZIV PIJANISTIMA OD ČETIRI DO 28 GODINA

Pobjedniku dvije tisuće eura i nastup na festivalu u Lilleu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH ZNANSTVENIH SKUPOVA

Zbog fantastične organizacije Osijek je legenda Mogersdorfa

2

PRAIZVEDBA BALETNE OPERE U HNK-U SPLIT

Krstičevićevu “Legendu o Dan'zoru” režira Golovko

3

JEDNA OD MALOBROJNIH TRUBAČICA NA SVIJETU TINE THING HELSETH

Slobodoumnim pristupom glazbi stalno propituje žanrovske granice