Kultura
(SKORO PA) PREMIJERA U DJEČJEM KAZALIŠTU

"LJUB... AV-AV" priča je o dva topla oka koja te trebaju kao prijatelja
Objavljeno 8. veljače, 2018.

Za ovu smo predstavu potaknuti i nadahnuti ljubavlju, ali prije svega ljudima koji svoju ljubav nesebično, bez naknade daruju drugima. Volonteri su zaista ponos društva i zavrjeđuju da se o njima priča i pronosi glas. Ovo je predstava o napuštenim psima i tim istim volonterima, koji svu svoju ljubav i snagu ulažu da im pomognu, zbrinu ih. Ovo je priča o osječkom Azilu, o borbi da sva skloništa imaju predznak No kill. Ovo je priča o dva topla oka koja te molećivo gledaju i trebaju te kao prijatelja. Ovo je predstava o ljubavi, jednoj posebnoj - ponosno ističe Areta Ćurković, voditeljica Dramskog studija za srednjoškolce Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, najavljujući subotnju premijeru predstave “Ljub... av-av”.

Riječ je o dijelu prošlogodišnje produkcije istoga naziva koju su voditeljica i vrijedni polaznici - potaknuti iznimnim zanimanjem javnosti za svoju predstavu, pretvorili u pravu pravcatu predstavu, u suradnji s Udrugom Pobjede i volonterima Azila za pse u Nemetinu.

“Ljub... av-av“ na rasporedu je u subotu, 10. veljače, s početkom u 18 sati, a u zamjenu za donaciju od deset kuna možete osigurati svoje mjesto u dvorani! Važno je naglasiti da sav prihod daruju 'kerovcima' u Azilu u Nemetinu!

Za režiju, izbor glazbe, kostima i uređenje scene bila je zadužena Areta Ćurković, za umjetničko oslikavanje dijelova scenografije Domagoj Pintarić, Rea Čondrić, Mihael Čevizović, Ivana Vukićević i Areta Ćurković, a oblikovanje rasvjete potpisuje Igor Elek.

U predstavi igraju: David Uranjek: novinar i pas Zlaja; Niko Anić: pas Nixi; Lea Vrbanić: Gospoja Terčika i psica Lea; Franko Cebić: Nixijev bivši vlasnik - glas, pas Pedro i volonter azila; Petra Prološčić: pasica Pahuljica; Renato Ivešić: pas Stevica i novi partner Darko; Lora Kovač: kujica Bojana(ka) i mama Anja; David Šokman/David Đorđijevski: pas Bojan; Mia Marković: pasica Pika i volonterka Matea; Mihael Čevizović: pas Mišo i sin Toni; Domagoj Pintarić: pas Miladin i bivši muž (Tonijev tata); Karla Grbešić/Matko Jukić: kujica Kleopatra i volonterka Ivana/volonter Ivan.

Ponosna što su psi iz Azila vrlo vjerno predstavljeni publici, i svojim imenima i svojim karakterima, te što je priča Azila nadahnula tako mladu i darovitu ekipu da vjerno i s puno predanosti širi ideju ljubavi i zajedništva i predsjednica je Udruge Pobjede Ivana Crnoja.

- Ono što svakako znam jest da ću još mnogo puta u tami gledališta Dječjega kazališta sjediti s pripremljenim paketićem maramica u džepu. I pozivam sve da mi prave društvo u tom istom gledalištu jer osjećaj nakon odgledane predstave neprocjenjiv je – mala katarza svih naših ljubavi - dodaje Ivana Crnoja.

Donaciju u zamjenu za ulaznicu možete dati na blagajni Dječjeg kazališta svakim radnim danom od 8 do 15 sati te sat uoči izvedbe! No, budući da je zanimanje za predstavu doista veliko, požurite po svoje ulaznice, poručuju iz kazališta!

- Na našu veliku radost, pripremamo subotnju (skoro pa) premijeru, jer je iznimno velik broj polaznika. U studiju je od 28 do 36 polaznika, no taj se broj mijenja jer oni, na žalost, zbog svojih izuzetno brojnih obveza, zdravstvenih problema nekad moraju ili odustati ili napraviti pauzu. No kako ih je sve više, sve nam je teže raditi predstave ili produkciju i da su svi u nekom projektu - ističe voditeljica, koja ih mora, na svoju žalost, grupirati.

- Zaista je nemoguće da toliko polaznika bude u isto vrijeme na jednoj, našoj pozornici. Mnogo o tom razgovaramo i nastojimo da svatko negdje dobije svoju šansu. U prošlogodišnjoj produkciji tema je bila ljubav i jedne i druge predstave pa smo cijelu produkciju nazvali “Ljub... av-av”. U startu smo znali da je to i naslov ove druge predstave posvećene osječkom Azilu i Udruzi Pobjede, za koju smo unaprijed znali da će ići u novoj sezoni i silno bismo voljeli da ju vidi što više publike, jer nikada nije na odmet iznova senzibilizirati javnost za to kako, zašto pomoći i zašto smo obvezni sačuvati svaki život - napominje Areta Ćurković.

Predstava ostaje ista, ista je i glumačka postava, s tek dva dodana člana, koji su alternacija.

- Jako su sretni. Mislim da je tajna uspjeha ove naše predstave samo u ljubavi i predanosti tomu što radimo. I sama ljubav o kojoj progovaramo ne može nikoga ostaviti ravnodušnim jer svatko treba pažnju, zagrljaj, biti voljen - zaključuje voditeljica, čije su riječi najljepši poziv svima da u subotu dođu podržati i mlade kazalištarce, ali i volontere Azila u njihovoj plemenitoj misiji.

Narcisa VEKIĆ

svatko

TREBA PAŽNJU, ZAGRLJAJ, BITI VOLJEN

Areta Ćurković

redateljica

Nikada nije na odmet iznova senzibilizirati javnost za to kako, zašto pomoći i zašto smo obvezni sačuvati svaki život!

“Ljub... av-av“ na rasporedu je u subotu, 10. veljače, s početkom u 18 sati, a u zamjenu za donaciju od deset kuna možete osigurati svoje mjesto u dvorani!

Možda ste propustili...

ZAGREBAČKA PREMIJERA RIJEČKE PREDSTAVE

O svakodnevici kroz uglazbljenu poeziju

NAJNOVIJI RADOVI SLIKARA ZOLTANA NOVAKA

Izložba "Svijet bez mjere" u MSU Zagreb

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONIICI

"Povratak kući" slatinskih slikara

2

PREMIJERA 22. VELJAČE

Anočić režira Marinkovićevog "Kiklopa" u Gavelli

3

NOVA PREMIJERA SCENE MARTIN U VUKOVARU

Zmaj Heliot: Glumački i scenski adut za vrtićarce i školarce