Sport
HNK CIBALIA

I dalje otvoren natječaj za “špicu”
Objavljeno 7. veljače, 2018.
Najveća konkurencija u Bartolovićevoj momčadi je na stoperskim pozicijama i u veznom redu

U proljetni dio sezone momčad Cibalije ulazi s nešto izmijenjenim sastavom u odnosu na jesenski dio sezone. Šestorica igrača tijekom zimskog prijelaznog roka, a neki i ranije, otišla su iz Cibalije, a isto toliko ih je došlo, no to neće značajno promijeniti sastav koji će zaigrati na početku proljetnog dijela sezone. Cibaliji će sigurno nedostajati Tomislav Štrkalj, kojeg je u međuvremenu Osijek vratio s posudbe u svoje redove, a potom proslijedio u talijanski Santarcangelo, a još uvijek je pitanje što će biti s Markom Pervanom. Ostalo, čini se, neće biti značajniji gubitci za trenera Mladena Bartolovića kada je u pitanju početni sastav jer su igrači koji su otišli iz Cibalije uglavnom ili grijali klupu ili su vrlo malo proveli na terenu. Što se, pak, dolazaka igrača tiče, tu bi Bartolović moga izvući neku korist, jer je dobio neke igrače koji će mu pojačati konkurenciju na pojedinim pozicijama.

Na poziciji vratara vjerojatno se neće ništa bitno mijenjati, osim ako ne dođe do nekih ozljeda.

Šubarić i bokovi sigurni

Naime, vjerojatno će na utakmici s Hajdukom između vratnica biti Zvonimir Šubarić, dok će svoju priliku s klupe čekati rekonvalescent Ivan Brkić, a s tribina će ih pratiti preostala dva vratara Marko Ivkić i Hrvoje Čubić. Na pozicijama u obrani situacija je otprije poznata. Na desnom boku ordinirat će potvrđeni Marko Karamarko, a svoju priliku s klupe čekat će novopridošli Ivan Krstulović-Opara. Na lijevom beku siguran je Petar Rubić, dok je njegova alternativa novopridošli Josip Tomašević koji, zlu ne trebalo, može odigrati i na poziciji stopera. Na stoperskim pozicijama Bartolović ima na raspolaganju čak pet igrača. U prvom planu su sigurno Špiro Peričić i Frane Ikić, dok će priliku strpljivo čekati Marijan Oršolić, Vinko Soldo i Benjamin Karaula. U veznoj liniji Bartolvić također ima dosta igrača, za tri pozicije borit će se šestorica igrača. U prvom planu su sigurno oni koji su nosili teret u jesenskom dijelu, Luka Muženjak, Hrvoje Plum te Marko Pervan, ako u međuvremenu ne bude prodan. Iz prikrajka priliku će čekati da ih zamijene Duje Mrdeša, Frane Vojković i iskusni i uvijek pouzdani Frane Vitaić. Vojković se oporavio nakon ozljede pa je pojačao konkurenciju.

Problem u vrhu

U vrhu napada trener Bartolović imat će najvećih problema, prvo zbog manjka igrača, a drugo zbog toga što su u prvom dijelu sezone pokazali neefikasnost. Međutim, u prednosti ispred ostalih svakako su Ante Kordić i Ivan Galić na krilima, dok je trenutno mjesto u vrhu napada najotvorenije. U konkurenciji su Marko Dabro, mladi Dominik Križanović i Marko Mlakić. To je trenutno najotvorenije pitanje, bar za nas, a pretpostavljamo i za trenera Bartolovića. Pitanje je stoga za koga će se odlučiti Bartolović na početku prvenstva, odnosno tko je na pripremama skrenuo na sebe najveću pozornost. Po prikazanom, viđenom, ali i svim ostalim informacijama koje dolaze s treninga, vjerojatno je najbliži prvom sastavu Marko Dabro, pa bi on mogao biti starter u nedjelju protiv Hajduka u Vinkovcima.

Antun GRGIĆ
HAJDUK ZATRAŽIO ZAMJENU DOMAĆINSTVA S CIBALIJOM

Iz Hajduka su zatražili zamjenu domaćinstva nedjeljne utakmice s Cibalijom, a o tome su, kako tvrde iz splitskog kluba, izvijestili i Cibaliji i Hrvatski nogometni savez. Razlog tome je što je splitski travnjak trenutno u puno boljem stanju nego onaj na vinkovačkom stadionu.

Možda ste propustili...

ŽELI DOVESTI JOŠ JEDNO VELIKO IME

Real Madrid želi i Neymara

USPJEŠAN DAN HRVATSKIH TENISAČ(IC)A NA TRAVI

Čorić dobro krenuo u Halleu, a Martić u Birminghamu

Najčitanije iz rubrike