Novosti
ZAJEDNICA POVRATNIKA HRVATSKE:

Partizani iscrpljuju mirovinski fond
Objavljeno 7. veljače, 2018.

Prijedlog zakona o ratom stradalim područjima, inicijativa za proglašavanje 15. siječnja spomen-danom međunarodnog priznanja RH i mirne reintegracije te položaj i status hrvatskih branitelja bili su teme u ponedjeljak održanog okruglog stola koji je u Belom Manastiru organizirala osječko-baranjska Zajednica povratnika Hrvatske. “Naš je stav da se mirna reintegracija može usporediti s Bljeskom i Olujom”, istaknuo je predsjednik osječko-baranjskog ZPH-a, Branko Pek.

- Svjedoci smo da je Baranju napustilo 15-ak tisuća ljudi, većinom mladih i obrazovanih. Pitanje je tko će puniti mirovinske fondove i odakle će biti isplaćivane mirovine - rekao je Pek. Priču oko slabog punjenja fondova povezao je s činjenicom da se još isplaćuju mirovine članovima obitelji partizana, oficirima JNA i sličnima. Stoga, istaknuo je, žele upozoriti da su prava branitelja i njihovih obitelji znatno manja nego prava spomenutih. I.Getto

UVJETOVATI SRBIJI ULAZAK U EU

S okruglog stola upućeno je pismo predsjednici i premijeru RH u kojem traže da se otvori rasprava oko implementacije Sporazuma o normalizaciji odnosa između RH i tadašnje SR Jugoslavije, koju je donio Zastupnički dom Sabora RH još 1996.. U pismu podsjećaju kako je Državna komisija krajem 1999. utvrdila da su RH i građani s ratom stradalih područja pretrpjeli ratnu štetu u iznosu od 236 milijarda kuna, pa zahtijevaju da se i to pitanje konačno otvori te njime Srbiji uvjetuje zatvaranje određenih poglavlja za pristupanje EU.

Možda ste propustili...

NAJAVA IZ MINISTARSTVA REGIONALNOG RAZVOJA

Izmjena statističkih regija radi ispravljanja nepravde

U LOVU KOD LIPOVLJANA

Biskup ranio drugog lovca

Najčitanije iz rubrike