Osijek
RIJEŠEN NESPORAZUM

“Bebina prva torba” podiže se vaučerom u Ljekarnama Srce
Objavljeno 6. veljače, 2018.

U prvim danima 2018. godine buduće roditelje ugodno je iznenadila vijest kako će svaka mama po rođenju djeteta u KBC-u na dar dobiti torbu s potrepštinama za bebu. No, kako je projekt prezentiran na Klinici za ginekologiju i opstreticiju KBC-a, te su tom prilikom svim novopečenim majkama torbe uručene osobno, stekao se dojam da će i ubuduće biti tako. Odnosno, da će svaku rodilju nakon porođaja uz krevet dočekati “Bebina prva torba”. Tako neke buduće majke nisu sa sobom na porođaj ponijele potrepštine za bebine prve dane, očekujući da će ih sve potrebno već dočekati u bolnici.

Iz Ljekarne Srce, koja uz potporu Osječko-baranjske županije provodi ovaj projekt, još jednom poručuju kako se torbe ne dobivaju u bolnici, nego je po njih potrebno doći u jednu od poslovnica ove tvrtke. “Nove majke dobivaju vaučere za 'Bebinu prvu torbu' na svoju kućnu adresu zajedno s čestitkom upućenom od župana. Vaučer se potom može zamijeniti za 'Bebinu prvu torbu' u bilo kojoj ljekarničkoj podružnici Ljekarni Srce, a popis svih podružnica naveden je na samom vaučeru. Vaučer vrijedi 60 dana od dana izdavanja”, objašnjavaju iz Ljekarne Srce.

Inače, vrijednost “Bebine prve torbe” iznosi 400 kuna, a ona sadrži preparate potrebne za majku i dijete u prvim danima bebina života. KBC Osijek za novorođenčad nema osiguranu opremu za prve dane pa majke već godinama u rodilište donose pelene, vlažne maramice i kreme. I. Solar

Možda ste propustili...

POD OKRILJEM NOĆI OSTAVILI OTPAD U PODRAVLJU

Građani žele uloviti počinitelje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAJSTARIJA OSJEČKA SLASTIČARNICA, NA ISTOJ DONJOGRADSKOJ LOKACIJI OD 1945.

Obiteljska slastičarnica Orijent čuvena po talijanskoj krempiti

2

NOĆNA SMJENA S PROMETNOM POLICIJOM

Iz auta izlazili pijani s bokalom vina u ruci

3

U OČEKIVANJU JAVNOG POZIVA ZA ORGANIZACIJU POPULARNE MANIFESTACIJE

Advent u Osijeku seli se u
Park kralja Petra Krešimira IV.?

oglas