Osijek
UNIŠTIO IH ZUB VREMENA

Izmjena dotrajalih bukobrana na nadvožnjaku kod Višnjevca
Objavljeno 7. veljače, 2018.

U dijelu zapadne obilaznice, na dionici nadvožnjaka iznad ulaza u Višnjevac, u tijeku je zamjena zaštitnih zidova protiv buke. Ovim bukobranima jednostavno je istekao rok trajanja. Iako su od posebne vrste plastike, zub vremena ih je u međuvremenu načeo, bukobrani su počeli uzdužno pucati, neki su zbog toga odstranjeni još ranije. Na manjkave sigurnosne uvjete za odvijanje prometa na toj dionici održavatelja ove prometnice, Hrvatske ceste, upozorile su i odgovarajuće službe.

- Ukupno će se zamijeniti površina od 640 četvornih metara bukobrana. Investicija, a ova operacija pripada u red redovnog održavanja, procjenjuje se na nešto više od 600 tisuća kuna - rekao je Dubravko Kos, voditelj Tehničke ispostave Osijek Hrvatskih cesta.

Prošloga tjedna prionulo se skidanju bukobrana, a ovaj tjedan, procjenjivo do petka (ovisno o vremenskim uvjetima), bit će iskorišten za postavljanje novih zaštitnih zidova. Kako je za tu svrhu anagažirano posebno vozilo i viseća platforma, na nadvožnjaku je na snazi i posebna regulacija prometa - semaforom se naizmjence promet propušta jednim kolničkim trakom.

Zapadna obilaznica u cijelosti je otvorena prije nešto više od deset godina, u studenome 2007. godine. Njome se, prije svega, preusmjerava tranzitni promet iz Baranje i Mađarske (i obrnuto), i tako rasterećuje promet koji je prije toga išao širim gradskim središtem, odnosno Trpimirovom ulicom. D. Kuštro

640

metara bukobrana zamijenit će se tijekom ovih radova

600

tisuća kuna iznosi investicija ovog redovitog održavanja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas