Regija
KUD PODRAVINA ČAĐAVICA

Pet uspješnih godina nakon obnove rada
Objavljeno 6. veljače, 2018.

ČAĐAVICA - Zahvaljujući marljivom i upornom radu članova, ali također velikom razumijevanju i potpori općinskog načelnika Mirka Rončevića, KUD Podravina Čađavica nastavlja uspješno djelovanje na očuvanju kulturne baštine čađavačkoga kraja.

Društvo je osnovano 22. veljače 1979. godine i za godinu dana navršit će se 40 godina postojanja. Sliku dugovječnosti kvari desetogodišnje razdoblje (od 2003. do 2013.), kada KUD zbog više razloga subjektivne i objektivne naravi nije djelovao. No, podosta je društava i udruga koje su u određenom vremenu i zbog određenih razloga imale prekid u svome djelovanju, ali to nije bio razlog da se zaborave ili zanemare aktivnosti prije prekida. Tako se i KUD Podravina može pohvaliti uspješnim nastupima na Đakovačkim vezovima, na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu, u susjednoj Mađarskoj, u Crnoj Gori te na brojnim smotrama, sijelima i drugim manifestacijama diljem Hrvatske. O svemu tome svjedoče brojna priznanja, diplome i zahvalnice.

Godine 2013. ideja o ponovnom pokretanju djelovanja KUD-a prihvaćena je s radošću i podrškom, kako od nekadašnjih članova, tako od mještana Čađavice. I od ponovnog pokretanja rada KUD već ima nastupe koje valja zabilježiti, a među njima su nastupi na Slatinskoj smotri folklora, na manifestaciji “Od carske željeznice do održivog turizma” u Slatini, na proslavi blagdana Velike Gospe u Novoj Bukovici, na Dravskom proljeću u Sopju, na manifestaciji “Od zrna lana do tkalačkog stana” u Zdencima, na Kestenijadi u Voćinu, u Zavičajnom muzeju Slatina, u Starim Jankovcima, a u Čađavici KUD je nastupio na božićnim priredbama i za Dan općine na blagdan sv. Petra i Pavla. Osim s Općinom, KUD dobro surađuje s OŠ Davorina Trstenjaka te s udrugama na području općine.

O djelovanju KUD-a na godišnjoj skupštini govorila je predsjednica Marina Čiček, a za pet godina članstva i rada na očuvanju kulturne baštine čađavačkog kraja u obnovljenom KUD-u Podravina uručene su zahvalnice. Za podršku i pomoć u radu prvi je zahvalnicu primio načelnik Mirko Rončević. I dok je načelnik obećao i daljnju pomoć Općine društvu, pjesnikinja Marija Kenjerić upotpunila je skupštinu čitajući svoje stihove.P.Žarković

Možda ste propustili...

SRUŠENA PLATANA U ULICI IMRE NAGYA

Graktanje vrana više neće smetati stanarima

STRELJAČKI VALENTINOVSI TURNIR

Natjecalo se osam mješovitih parova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana