Regija
SPASILE OD ZABORAVA

Predstavljena bakina
starinska kuharica
Objavljeno 6. veljače, 2018.

KLADARE - U organizaciji udruge Čuvarice kulturne baštine Kladare promovirana je knjiga Starinska bakina kuharica. Recepte i fotografije skupile su te knjigu uredile Ivka Mađar i predsjednica udruge Majda Kodžaga. Tiskanje knjige pomogli su Općina Pitomača, Virovitičko-podravska županija, Flora Virovitica i Slatinska banka, a izdavač su Čuvarice kulturne baštine Kladare. Knjigu, iz koje je pročitano i nekoliko recepata, predstavila je Majda Kodžaga. Publici, koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu Društvenog doma, bila su ponuđena jela pripremljena prema zabilježenim receptima.

Članice udruge prezentirale su i ruljenje kukuruza te mljevenje u brašno na starinskom stroju, koji se danas rijetko može vidjeti. Nekoliko djevojčica igralo se kocenjem i pravilo kućice i bunare, onako kako su se nekad djece igrala. Svoje eseje o temi knjige čitale su Karla i Lora Mađar, a Nikolina Smrček uz klavirsku pratnju Marije Ane Sobota otpjevala je crkvenu pjesmicu.

Predstavljanju knjige nazočili su i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić sa suradnicima, mnogi predstavnici Županije virovitičko-podravske te brojne udruge iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-Bilogorske županije. B.M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana