Regija
VOLONTERI I VETERINARKA SPAŠAVALI PSA

Kujicu labradora netko izbo - odvijačem!
Objavljeno 7. veljače, 2018.

Vezani članci

BRANJIN VRH

Usred dana ustrijelio psa na ulici!

OSIJEK - Niz monstruoznih napada na pse ne jenjava, a počinitelji ne biraju način, odnosno oruđe kojim će ozlijediti nedužnu životinju. Svjedočili su tome protekloga petka veterinari Veterinarske stanice Osijek, kad je u tamošnju ambulantu dovezena ozlijeđena kujica i hitno je, kako doznajemo, i operirana.

- Mislilo se najprije da je riječ o ozlijedi nožem, no čini se da su kujicu ozlijedili odvijačem. Utvrdili smo to pregledom rane koja nije rezna, nego okrugla. Uspjeli smo spriječiti krvarenje, a s radošću mogu reći da više nema ni otoka, te da se pas u potpunosti oporavio – izvijestila je veterinarka Ivanka Ivšan, voditeljica veterinarske ambulante Veterinarske stanice Osijek. Neslužbeno doznajemo da je ozlijeđena kujica pronađena u Budimcima.

Nakon što se, srećom, ova mlada labradorka uspješno oporavila, iz Udruge “Pobjede” još u petak su uputili apel za hitan smještaj za nju tijekom vikenda. Moć društvenih mreža u brzom prenošenju informacija dokazala se još jednom, pa je tako već sutradan pronađen smještaj za ovu nedužnu kujicu.

Zahvaljujući brzoj reakciji članova ove udruge, ali i vještini te znanju veterinarke Ivšan, ovaj put spašen je jedan život. Često to nije bio slučaj, stoga je ovo još jedan podsjetnik na, nažalost, ružnu svakodnevicu i iskaljivanje frustracija na nedužnom biću, srećom, spašenom i udomljenom u pravi trenutak. Inače, ovaj slučaj, kako su izvijestili iz PU osječko-baranjske, nije prijavljen policiji. M. Mihelić

Možda ste propustili...

KUD “IVAN BRNJIK SLOVAK” POMLADAK NE BRINE

Jedini plešu detviansky tanec, najteži slovački ples

GRAD PAPIRA OPLEMENJEN NOVIM SADRŽAJIMA

Belišće dobilo novi borilački centar

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana