Crna kronika
DVA SUDARA U POŽEGI I PAKRACU

Vozači neoprezno skretali ulijevo
Objavljeno 6. veljače, 2018.

POŽEGA - Dvije prometne nesreće u kojima vozači nisu poštivali prednost prolaska, dogodile su se u ponedjeljak u Požeško-slavonskoj županiji. Na raskrižju Osječke i Šokačke ulice u Požegi, oko 17.20 sati, 38-godišnji vozač Opela pri skretanju ulijevo nije propustio drugi Opel kojim je iz suprotnog smjera naišla 29-godišnjakinja. Na jednom Opelu oštećen je prednji dio, a na drugom stražnja desna vrata.

Istoga dana, oko 7.05 sati, na raskrižu Bolničke i Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata u Pakracu, istu stvar napravio je i 40-godišnji vozač Citroena koji pri skretanju ulijevo nije propustio Hunday, kojim je iz suprotnog smjera naišla 36-godišnjakinja. Protiv 38-godišnjaka i 40-godišnjaka policija podnosi prekršajne prijave.

Kako doznajemo od Gorana Matijevića iz Policijske uprave požeško-slavonske, vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno. “Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna za ovu vrstu oduzimanja prednosti prolaska iznosi 3000 kuna”, kažu iz policije.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NESREĆA NA RADU U TVRTKI U DARDI

Djelatnici stroj za proizvodnju soka ozlijedio ruku

2

NESREĆA U SLAVONSKOM BRODU

Pilot jedrilice "aterirao" na krošnju

3

NESREĆA U BOCANJEVCIMA

Usmrtio pijanog pješaka koji je sjedio na cesti