Crna kronika
DVA SUDARA U POŽEGI I PAKRACU

Vozači neoprezno skretali ulijevo
Objavljeno 6. veljače, 2018.

POŽEGA - Dvije prometne nesreće u kojima vozači nisu poštivali prednost prolaska, dogodile su se u ponedjeljak u Požeško-slavonskoj županiji. Na raskrižju Osječke i Šokačke ulice u Požegi, oko 17.20 sati, 38-godišnji vozač Opela pri skretanju ulijevo nije propustio drugi Opel kojim je iz suprotnog smjera naišla 29-godišnjakinja. Na jednom Opelu oštećen je prednji dio, a na drugom stražnja desna vrata.

Istoga dana, oko 7.05 sati, na raskrižu Bolničke i Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata u Pakracu, istu stvar napravio je i 40-godišnji vozač Citroena koji pri skretanju ulijevo nije propustio Hunday, kojim je iz suprotnog smjera naišla 36-godišnjakinja. Protiv 38-godišnjaka i 40-godišnjaka policija podnosi prekršajne prijave.

Kako doznajemo od Gorana Matijevića iz Policijske uprave požeško-slavonske, vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno. “Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna za ovu vrstu oduzimanja prednosti prolaska iznosi 3000 kuna”, kažu iz policije.S.Lacić

Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA U BRODSKOM STUPNIKU

Nepopravljivi vozač opet je pio

PU OSJEČKO-BARANJSKA

Broj poginulih u prosincu smanjen

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PROMETNOJ NESREĆI NA ĐAKOVAČKOJ ZAOBILAZNICI

Poginula mlađa ženska osoba iz Đakova

2

POMISLIO DA JE SIN VJETRA

Mlađahni se vozač zanio, pojurio je Audijem 244 km/h

3

NESREĆE U VINKOVCIMA

Dva sudara na istom mjestu, 4 osobe ozlijeđene