Crna kronika
OČEVID U SLAVONSKOM BRODU

Za lančani sudar krivo 10 vozača, ali i tvrtka zadužena za održavanje ceste
Objavljeno 7. veljače, 2018.
U 10 minuta na zaleđenom nadvožnjaku sudarilo se čak 18 automobila i kamion

Vezani članci

NEOBIČAN SUDAR U SLAVONSKOM BRODU

Lančani sudar s 18 automobila i kamionom

SLAVONSKI BROD - Policija je utvrdila da su tvrtka koja je posipavala cestu solju te deset vozača krivi za veliki lančani sudar u kojem je u ponedjeljak u Slavonskom Brodu sudjelovalo 19 vozila. Prometne nezgode dogodile su se u razmaku od deset minuta, od 6.40 do 6.50, između županijske ceste 4202 i državne ceste D-53, na nadvožnjaku iznad autoceste A3 prema Brodskom Vinogorju. U njima je sudjelovalo 18 automobila i jedan kamion, a jedna je osoba lakše ozlijeđena.

- Policija je očevidom utvrdila da je do prometnih nesreća došlo jer devet vozača osobnih automobila i vozač teretnog vozila nisu prilagodili brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cesti. Pri tome je došlo do međusobnog sudaranja i odbacivanja vozila jednog na drugo te na ogradu uz cestu. Tijekom očevida, od 6.40 do 12.15, policajci su promet preusmjeravali na obilazne pravce. Policija protiv deset vozača podnosi prekršajne prijave Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu, kao i protiv pravne osobe te odgovornih osoba u pravnoj osobi, društve s ograničenom odgovornošću zaduženom za održavanje ceste - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Podsjetimo, nakon tog nesvakidašnjeg lančanog sudara vozači su bili revoltirani jer je, prema njihovim izjavama, cesta bila prekrivena ledom. Ubrzo se oglasilo Poduzeće za ceste (PZC), odnosno voditelj tehničkog odjela i održavanja u toj tvrtki Ivica Vuletić, koji je kazao da je nadvožnjak bio zaleđen, ali da su uredno postavljeni znakovi s obje strane nadvožnjaka koji upozoravaju vozače na taj fenomen. “Naš je stav za sada da nismo krivi”, kazao je na konferenciji za medije Ivan Vuletić. Ipak, policija je odlučila i tvrtki koja se brine za održavanje cesta poslati prekršajnu prijavu.

Sandra LACIĆ
NIJE SE MOGLO UTJECATI

Ivan Vuletić, iz tvrtke PZC Slavonski Brod, kazao je na konferenciji za medije i da je kolnik nadvožnjaka na kojem se dogodio lančani sudar tretiran dan prije, no da se kolnik zaledio u kratkom roku, na što se nije moglo utjecati. “Kako je stav vozača koji su sudjelovali u nezgodi da nisu krivi, tako i mi tvrdimo da nismo krivi. Ako odluka suda bude drukčija, mi ćemo postupiti sigurno onako kako je vlasnik i rekao - namiriti štetu vozačima”, dodao je Vuletić.

fenomen

CESTA JE NA NADVOŽNJAKU BILA POD LEDOM

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA DVD-A ČEPIN

Sudar dvaju vozila u Čokadincima

NESREĆA NA LOVIŠTU KOD SILAŠA

Hitcem iz lovačke puške ranio kolegu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U PROMETNOJ NESREĆI NA ĐAKOVAČKOJ ZAOBILAZNICI

Poginula mlađa ženska osoba iz Đakova

2

POMISLIO DA JE SIN VJETRA

Mlađahni se vozač zanio, pojurio je Audijem 244 km/h

3

NESREĆE U VINKOVCIMA

Dva sudara na istom mjestu, 4 osobe ozlijeđene