Sport
VLADIMIR BALIĆ:

Imamo već kostur udarne
momčadi za sljedeću sezonu
Objavljeno 6. veljače, 2018.
Susret s Orašjem koji se trebao održati u subotu, a odgođen je za danas ipak se neće odigrati

Nakon povratka s priprema u Medulinu u Cibaliji su imali u planu odigrati još jednu pripremnu utakmicu, takozvanu generalku, uoči nastavka prvenstva. Na žalost, kiša i snijeg natopili su igralište i utakmica s Orašjem je otkazana. Novi termin predviđen je za utorak, ako to vrijeme dopusti. No od utakmice se odustalo.

- Teren je još jako mekan i ne želimo riskirati da ga unakazimo za utakmicu s Hajdukom. Najavljuju da će opet padati u srijedu ili četvrtak, pa nas je i to ponukalo da odustanemo od utakmice i sačuvamo teren za nedjelju i utakmicu s Hajdukom - izvijestio nas je Vladimir Balić, sportski direktor Cibalije.

Nešto duže negoli je najavljeno odlučivali su u stručnom stožeru kako kompletirati momčad nakon što su iz momčadi koja je završila jesenski dio otišlo šest igrača. Konačno je sportski direktor izišao s popisom momčadi za jesenski dio, ali prvi put u dosta posljednjih godina i s popisom igrača koji će sigurno igrati i u sljedećoj sezoni u nebeskoplavom dresu.

- Sva smo pitanja oko igračkog kadra riješili. Mogu reći da već sada imamo respektabilnu momčad za sljedeću sezonu. Na popisu za sezonu 2018./2019. već sada imamo 17 igrača s dva vratara, a još smo u fazi dogovora s nekoliko igrača koji bi trebali produžiti ugovore. Što se tiče ovih igrača koji su bili na probi, s petoricom smo potpisali ugovore, odnosno sa šestoricom ako računamo Soldu, koji je na posudbi. Zahvalili smo se Šimičiću do druge prilike, a trojka Filipović, Mamić i Marić ostat će do kraja sezone i pokušati se nametnuti treneru, pa ćemo tada odlučiti hoćemo li ih zadržati. Zaista sam zadovoljan razvojem situacije oko formiranja momčadi do kraja sezone, ali i za sljedeću sezonu, za koju već sada imamo kostur.

U nedjelju na stadion Cibalije stiže uvijek težak protivnik Hajduk. Nekadašnji klub sportskog direktora, koji će sada biti na drugoj strani. O stanju u momčadi i očekivanju na otvaranju nastavka sezone Balić nam je rekao:

- Svi su igrači na raspolaganju treneru Bartoloviću i jedva čekaju nastavak sezone. Raspoloženje je na visokom nivou nakon dobro odrađenih priprema i nestrpljivo očekujemo nedjeljnu utakmicu. Očekujem da će biti dobro vrijeme, bar tako najavljuju, a u tom bi slučaju posjet utakmici mogao biti velik i uz naše vatrene navijače vjerujem da ćemo u nastavak sezone krenuti s pobjedom - optimistično je najavio direktor Cibalije Vladimir Balić.

Antun GRGIĆ