Sport
NITKO NE ŽELI IGRATI ZA HRVATSKU

HTS povjerio tenisačice Ivi Majoli i zaboravio da Fed Cup ekipa postoji
Objavljeno 6. veljače, 2018.

Hrvatsku žensku tenisku reprezentaciju od 7. do 10. veljače čeka nastupa na turniru Prve skupine Euroafričke zone Fed Cupa u Tallinnu. Trebala je Hrvatska tamo igrati u vrlo dobrom sastavu, ali krajem prošlog tjedna izbornici Ivi Majoli počele su stizati poruke s - otkazima. Sve naše najbolje tenisačice otkazale su nastup u reprezentaciji!

Sramota, ali to je samo nastavak nebrige o Fed Cupu. HTS-u ženska reprezentacija dođe kao kamenčić u cipeli, kao da mu smeta i sam ne zna što bi s njom, pa ju je uvalio u ruke nekada najboljoj hrvatskoj tenisačici Ivi Majoli i riješio problem. No očito da ne ide i da je problema puno. Jedan od onih koji zna relacije u hrvatskom tenisu, jer i sam je bio dio tog sustava, u Gradskom vrtu tijekom Davis Cup vikenda pokušao nam je objasniti kako, “da netko vodi računa o toj reprezentaciji, ne bi je povjerio Ivi”, ili slično razmišljanje: “Pa ne može nešto dobro funkcionirati gdje je Iva na čelu, neozbiljna je ona za te stvari.” Je li Iva Majoli glavni problem ili je to pak HTS, teško je reći, ali je činjenica da ženska teniska reprezentacija već dugo nije nastupila u najjačem sastavu. Bilo je ozljeda, pada forme, umora, otkaza bez objašnjenja, ali i neslaganja s izbornicom. Mirjana Lučić Baroni odavno je prekrižila hrvatsku reprezentaciju, Ana Konjuh se trenutačno oporavlja nakon ozljede i njihova odusutnost za Tallinn je očekivana. No što je u cijeloj priči s Donnom Vekić, Petrom Martić ili Janom Fett?

- Zašto ne igraju za Hrvatsku, trebalo bi pitati predsjednika Hrvatskog teniskog saveza - poručio je otac jedne hrvatske tenisačice koja je također otkazala nastup.

Tom je rečenicom otklonio sumnju s Ive i prebacio lopticu na HTS, koji definitivno nema isti kriterij kada je u pitanju Davis Cup ili Fed Cup ekipa. I u hrvatskoj Davis Cup vrsti ima problema, ali se radi na otklanjaju. Tenisačice kao da nikoga ne zanimaju, a problem je dosta velik, uostalom Ajla Tomljanović i Bernarda Pera otišle su korak dalje i napustile Hrvatsku te postale tenisačice Australije odnosno Amerike.

Šteta, Hrvatska ima četiri igračice u Top 100 (Vekić 50. WTA, Martić 57., Konjuh 64., Lučić-Baroni 67.) te jednu nadomak tom društvu (Fett 115. WTA). Takva ekipa nije za potucanje po eurofaričkim zonama, da se skupe, za nekoliko godina mogle bi u Svjetsku skupinu. No naše uspješne tenisačice bojkotiraju reprezentaciju i to nije i ne može biti slučajno. HTS bi trebao dati neki odgovor, ma tko god bio kriv, Iva, igračice ili oni, javnost ima pravo na objašnjenje. I. Liović

Najčitanije iz rubrike