Sport
HRVATSKI OLIMPIJCI OTPUTOVALI U PYEONGCHANG

Ivica Kostelić poveo mlade kolege prema Južnoj Koreji
Objavljeno 5. veljače, 2018.

Od 9. do 25. veljače u južnokorejskom Pyeongchangu održavaju se 23. Zimske olimpijske igre, a Hrvatsku će predstavljati 20 sportaša te 33 službene osobe. Nakon Torina 2006., bit će to Zimske olimpijske igre s najviše hrvatskih sportaša i sportašica. U Torinu ih je bilo 23, ali za razliku od sada, onda je u reprezentaciji bila obitelj Kostelić i u Hrvatsku su došle Janičine i Ivičine medalje, zlato i dva srebra.

Velika većina naših sportaša i pratećeg osoblja u Južnu Koreju je otputovala u ponedjeljak. Pokraj Natka Zrnčić-Dima, koji će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju, u avionu su bili i Filip Zupčić, Leona Popović, Ida Štimac i Lana Zbašnik te još desetak akreditiranih osoba među kojima su treneri, pomoćni treneri, serviseri, fizioterapeut i druge službene osobe predvođene našim najboljim skijašem Ivicom Kostelićem, dok će Ante Kostelić na put krenuti u utorak.

- Malo mi je čudan osjećaj. Prije sam uoči odlaska na Zimske olimpijske igre osjećao pozitivnu nervozu, sada toga uopće nema… Što bih poručio našim pred predstavnicima u Pyeongchangu? To da se potpuno koncentriraju na vlastite izvedbe. ZOI traju relativno dugo i mladi sportaši moraju zadržati usredotočenost na svoje nastupe, kazao je uoči puta Ivica Kostelić.

Iz Denvera u Južnu Koreju je otputovala i naša četvrta predstavnica u alpskom skijanju Andrea Komšić, dok će preostali dio alpske reprezentacije na put krenuti nakon otvaranja Igara pa će Elias i Samuel Kolega za Pyeongchang 11. veljače iz Zagreba, a Matej Vidović i Istok Rodeš 17. veljače iz Zuricha. U olimpijskom selu već su nekoliko dana sanjkašica Daria Obratov te naši predstavnici u bobu Dražen Silić, Benedikt Nikpalj, Antonio Zelić i Mate Mezulić.

Četverostruki olimpijac Natko Zrnčić Dim nije zadovoljan sezonom u Svjetskom kupu, a na ZOI-ju najavio je nastupe u brzim disciplinama, te se osvrnuo i na ulogu nositelja hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Igara. - Super je osjećaj nositi zastavu, sjećam se kako sam koračao uz Ivicu dok ju je on nosio, a sada ja imam tu čast. Nadam se da ćemo svi mi koji idemo na Igre u najboljem svjetlu predstavljati Hrvatsku, poručio je Natko. I. Liović