Novosti
SVE REDOVITIJE DOLAZE

U siječnju s posla “markiralo” samo 7 saborskih zastupnika
Objavljeno 5. veljače, 2018.

Samo sedam zastupnika, najmanje u proteklih pola godina, koliko se prate njihovi izostanci, neopravdano je u siječnju izostalo iz sabornice, od sedam radnih dana najviše je – tri, izostao Mostov Miroslav Šimić, svi ostali samo jedan dan.

To su HDZ-ovi zastupnici Milijan Brkić, Marijan Kustić i Domagoj Ivan Milošević, HSS-ov Mladen Madjer te Mostovi Božo Petrov (jedan od inicijatora pravilnika) i Hrvoje Runtić, kojima će zbog toga mjesečni paušal od 1500 kuna biti smanjen za 150 kuna, Šimiću, pak, za 450 kuna. Zbrojene, kazne za siječanj iznose samo 1350 kuna, najmanje u proteklih šest mjeseci. Je li malo izostanaka u siječnju slučajnost ili početak nekog novog trenda, pokazat će dolazeći mjeseci. Do tada, za podsjetiti je da se broj zastupnika koji ne dolaze na plenarnu sjednicu razlikuje iz mjeseca u mjesec, u prosincu ih je bilo rekordnih 27, u studenom 14, u listopadu deset, u rujnu 15, a u srpnju 26.

Zastupniku se izostanak opravdava ako je bio bolestan, što mora dokazati liječničkom potvrdom, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim, političkim kulturnim i drugim skupovima na koje je pozvan. Opravdavaju mu se i izostanci zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća i županijskih skupština.H

Od sedam radnih dana u siječnju najviše je – tri puta, izostao Mostov zastupnik Miroslav Šimić