Novosti
TREĆI POKUŠAJ

Odgođeno potvrđivanje optužnice Mamićima
Objavljeno 5. veljače, 2018.

Ni iz trećeg pokušaja nije potvrđena tzv. druga optužnica protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića, Zdravkova sina Marija Mamića, Igora Krote, Sandra Stipančića i Nikkyja Arthura Vuksana.

- U povodu prigovora branitelja na “drugu podignutu optužnicu”, podnesenu Županijskom sudu u Osijeku protiv Zdravka Mamića i dr. zbog osnovane sumnje na izvlačenje 144 milijuna kuna iz Dinama, vijeće je odbilo prijedloge za izdvajanje iz spisa kao nezakonitih dokaza zapisnika o ispitivanju svih svjedoka u istrazi Uskoka na kojima nije bio branitelj te nalaza i mišljenja sudskog vještaka za financije i knjigovodstvo Ksenije Špoljarić, koja je vještačila i u kaznenom predmetu iz “prve optužnice” protiv Zdravka Mamića i drugih – kazao je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku. Kako dalje glasnogovornik osječkog suda kaže, sjednica vijeća o potvrđivanju optužnice odgođena je do pravomoćnosti rješenja o zakonitosti dokaza. O eventualno uloženim žalbama na ovo rješenje optužnog vijeća odlučivat će Vrhovni sud Republike Hrvatske.

Na sjednicu optužnog vijeća od okrivljenika je došao jedino Zdravko Mamić, koji nije bio raspoložen za davanje izjava medijima. Međutim, njegov odvjetnik Veljko Miljević izjavio je prije sjednice kako se nada da će se optužnica odbaciti i postupak obustaviti.S.L.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana