Novosti
IZVANREDNA UPRAVA AGROKORA

Ramljak predao Vladi dokumente o savjetnicima
Objavljeno 5. veljače, 2018.

Vezani članci

DALIĆ O AGROKOROVIM SAVJETNICIMA:

Nemušti pokušaj zaustavljanja procesa restrukturiranja

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora u svom se priopćenju za javnost u ponedjeljak osvrnulo na medijske napise o troškovima savjetnika. “Vjerovnici Agrokora uložili su značajna sredstva u Agrokor te su u skladu sa zakonom, zajedno s izvanrednim povjerenikom i angažiranim savjetnicima Agrokora, fokusirani na izbjegavanje stečajnog scenarija i oporavak što je moguće većeg dijela svojih tražbina. Postizanje nagodbe u iznimno kratkom zakonom propisanom roku naš je prioritet. Privremeno vjerovničko vijeće ne podržava rasprave koje vode u smjeru destabilizacije, produžavanja ili ugrožavanja postupka izvanredne uprave, odnosno dovode u pitanje postizanje nagodbe u zakonom propisanom roku. Ovaj proces može biti uspješno doveden do kraja jedino konstruktivnim dijalogom koji se odvija primarno među vjerovnicima i naša je namjera voditi ga zajedno s izvanrednim povjerenikom na upravo takav način. Cijenimo rad izvanredne uprave i domaćih i stranih savjetnika čiji su rezultati u proteklih deset mjeseci stabilizacija i postizanje održivosti poslovanja Agrokora, bitno poboljšanje likvidnosti sustava s pozitivnim efektima na cijelo tržište i maksimalno očuvanje radnih mjesta u Hrvatskoj i zemljama regije”, ističe se u priopćenju.

Vladi je u ponedjeljak, na zahtjev premijera Andreja Plenkovića, izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak dostavio dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika. Iz Vlade najavljuju da će nakon detaljne analize dokumenata Vlada odlučiti o daljnjim koracima. Kako se ističe u priopćenju iz Vlade, premijer je prošlog tjedna zatražio od Ramljaka detaljne analize troškova vezane uz podizvođače koje je angažirao savjetnik za restrukturiranje, američki AlixPartners. Premijer je zatražio dokumente o angažiranju savjetnika nakon što je u medijima objavljeno kako je, između ostalih, bivša tvrtka izvanrednog povjerenika Ramljaka Texo Management sklopila ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna.

Punu potporu izvanrednoj upravi u ponedjeljak su u priopćenju za javnost istaknuli i Sindikat trgovine Hrvatske te Sindikat PPDIV koji u sustavu Agrokor organiziraju najveći broj radnika. D.Pav.

Privremeno vjerovničko vijeće: Cijenimo rad izvanredne uprave i savjetnika

Možda ste propustili...

NAROD ODLUČUJE I ISTINA O ISTANBULSKOJ:

Tužba Europskom sudu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSJEČNA PLAĆA I CIJENA GORIVA

Za plaću možemo kupiti
674 litre goriva

2

BORIS VUJČIĆ

Gotovinski krediti kao “švicarac”

3

ZAJEDNICA UTEMELJITELJA HDZ-A O VANDALIZIRANJU SPOMENIKA PRVOG PREDSJEDNIKA RH

Tuđman je meta onih koji preziru Hrvatsku