Osijek
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE

U tijeku prijave i upisi u sve programe
Objavljeno 6. veljače, 2018.

U Pučkom otvorenom učilištu, javnoj ustanovi za obrazovanje, počele su prijave i upisi u sve programe. Godišnje kroz to učilište, s tradicijom dužom od 60 godina, čiji je osnivač Grad Osijek, prođe šeststotinjak polaznika – djece i odraslih.

U tijeku su prijave za program Menadžer za EU projekte, koji počinje 9. veljače, do kada su otvorene prijave i za Školu stranih jezika za odrasle, čiji polaznici na nastavu kreću 12. veljače. Prijave za pčelare zaprimaju se do 9. ožujka, a nastava će početi sredinom tog mjeseca. I za sve su ostale programe prijave i upisi u tijeku, a traju do popune skupina: Cvjećar (aranžer), Računovodstvo za mala poduzeća, Operator na osobnom računalu, Daktilograf na osobnom računalu, Njegovatelj/Njegovateljica. U novim programima Konobar/Konobarica i Kuhar/Kuharica polaznici će naučiti i osnove stranog jezika. Svi programi verificirani su pri resornom ministarstvu, pa se polaznicima nakon njihova završetka izdaje potvrda o završenom osposobljavanju/usavršavanju, koje im se upisuje u e-radnu knjižnicu. Osobe treće životne dobi prijaviti se mogu i za besplatan tečaj informatike i engleskog, za koje se dobiva interna diploma. Miroslav Amrein, ravnatelj Pučkog učilišta, posebno poziva sugrađane koji nisu završili bilo koji razred osnovne škole da se do 9. ožujka prijave za Besplatnu osnovnu školu za odrasle, koju je u 14 godina završilo oko 700 polaznika.

- Nakon završenog razreda polazniku se izdaje svjedodžba jednako vrijedna kao nakon završetka redovne škole, s kojom se može upisati u srednju školu, a u jednoj godini može završiti dva razreda – ističe ravnatelj. Svi ti programi, kaže, trebaju potaknuti ljude da ulažu u sebe kako bi bili konkurentniji na tražištu rada i da bi se usavršili u onome što ih zanima. Zainteresirani se mogu javiti radnim danom, od ponedjeljka do petka, od 9 do 13 sati telefonom na broj 212-806, osobno, na adresi Lorenza Jägera 6, ili na e-mail adresu tajnistvo@pucko-uciliste.hr. J. Pejaković

Možda ste propustili...

ODRŽANA 16. DONJOGRADSKA KOBASIJADA

Kobasice ljuće nego prije, a kulenove seke nemaju mane

PROIZVODI I USLUGE DOMAĆIH PODUZETNIKA I OBRTNIKA NA POPUSTU

Osječki love shopping snižava cijene 30 % i više

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas