Regija
VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Pobijedile Lorena, Ines, Barbara i Ema
Objavljeno 6. veljače, 2018.

SLATINA

Učenice OŠ Davorina Trstenjaka Čađavica Lorena Zeks, Ines Schweigert, Barbara Schweigert i Ema Žuženić s vjeroučiteljicom Bogumilom Jaković pobjednice su ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade Virovitičko-podravske županije za osnovne škole. Natjecanje je o temi “Kršćani na putu dijaloga” održano u slatinskoj OŠ Eugena Kumičića. Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, treća je bila OŠ Josipa Kozarca Slatina, a ekipa OŠ Eugena Kumičića kao domaćina zauzela je, kako sami kažu, gorko-slatko četvrto mjesto.

Na tom natjecanju sudjelovale su ekipe iz 14 osnovnih škola s područja županije, a pozdravila ih je ravnateljica škole Božica Majhen. Svima dobre uspjehe poželio je predstojnik Katehetskog ureda Požeške biskupije, vlč. Robert Mokri, koji je pojasnio da slijedi biskupijsko, a za najbolje i državno natjecanje iz vjeronauka. Natjecatelje je pozdravio i vlč. Nikola Jušić, župnik Župe bl. Ivana Merza, u kojoj se nalazi škola domaćin natjecanja, te ih poveo da razgledaju novu crkvu.

U umjetničkom programu nastupio je školski zbor pod ravnanjem Ivane Vencl i učenice Ena Knežević i Sara Škiljić, koje su nastupile i kao učenice Glazbene škole Milka Kelemena. Predsjednica županijskoga stručnog povjerenstva Nataša Pohiba na kraju natjecanja svim ekipama uručila je zahvalnice za sudjelovanje.P.Žarković

Možda ste propustili...

SAJAM POLJOPRIVREDE U MAĐARSKOM SZENTLORINCU

Suradnja pčelara iz Hrvatske i Mađarske

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DUNAV NIZAK I TOPLIJI OD JADRANA

Na površinu isplivale desetljetne tajne

2

VINKOVAČKA KUPALIŠTA

Vinkovčani spas od vrućina traže na Banji i bazenu

3

VINOGRADARI U POTRAZI ZA RADNOM SNAGOM

U Mandićevcu berači iz Našica, Trnava bez Brođana