Regija
VJERONAUČNA OLIMPIJADA

Pobijedile Lorena, Ines, Barbara i Ema
Objavljeno 6. veljače, 2018.

SLATINA

Učenice OŠ Davorina Trstenjaka Čađavica Lorena Zeks, Ines Schweigert, Barbara Schweigert i Ema Žuženić s vjeroučiteljicom Bogumilom Jaković pobjednice su ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade Virovitičko-podravske županije za osnovne škole. Natjecanje je o temi “Kršćani na putu dijaloga” održano u slatinskoj OŠ Eugena Kumičića. Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica, treća je bila OŠ Josipa Kozarca Slatina, a ekipa OŠ Eugena Kumičića kao domaćina zauzela je, kako sami kažu, gorko-slatko četvrto mjesto.

Na tom natjecanju sudjelovale su ekipe iz 14 osnovnih škola s područja županije, a pozdravila ih je ravnateljica škole Božica Majhen. Svima dobre uspjehe poželio je predstojnik Katehetskog ureda Požeške biskupije, vlč. Robert Mokri, koji je pojasnio da slijedi biskupijsko, a za najbolje i državno natjecanje iz vjeronauka. Natjecatelje je pozdravio i vlč. Nikola Jušić, župnik Župe bl. Ivana Merza, u kojoj se nalazi škola domaćin natjecanja, te ih poveo da razgledaju novu crkvu.

U umjetničkom programu nastupio je školski zbor pod ravnanjem Ivane Vencl i učenice Ena Knežević i Sara Škiljić, koje su nastupile i kao učenice Glazbene škole Milka Kelemena. Predsjednica županijskoga stručnog povjerenstva Nataša Pohiba na kraju natjecanja svim ekipama uručila je zahvalnice za sudjelovanje.P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana